Muži A • A pak, že na Vimperk neumí... vezou tři body

20.08.2017 19:16

TJ Šumavan Vimperk – FK Vodňany 2:3 (1:0)

Muži A • 1.A třída, 2.kolo  |  So 19.08.2017  |  15:00  | hřiště Vimperk

Branky: 19. Blahout, 90. Chvosta – 48. a 54. Vrána, 78. Jizba.

Rozhodčí: Crkva – Komzák, Schwarz. Delegát: Chlaň.

Sestava: Přibyl – Kvapil, Rauscher, Hubáček – Bečvář, Kunc, Malík, Šourek – Hudák – Vrána (88. Polanský), Varyš (68. Jizba, 93. Hrachovec, 94. Kašpar).

K prvnímu podzimnímu utkání jsme zajížděli na horkou půdu do Vimperka. Na tohoto soupeře se nám příliš nedaří a moc bodů jsme tady neuhráli, takže na úvod velmi těžké utkání.

V našem mužstvu se představili tři noví hráči: David Přibyl, Ondřej Hudák a Luboš Kunc a hned v prvním utkání ukázali, že budou pro náš tým velice platní.

Po úvodním oťukávání se naši fotbalisté začali osmělovat a kombinační hrou začali soupeře přehrávat. Naše převaha však ke vstřelení branky nevedla.
Ve 3.minutě domácí obránce ve skluzu ohrozil vlastního brankáře a po následném rohu se Lukáš Malík své šance zalekl a hlavou minul branku. V 9. minutě opět domácí chybovali v obraně a malou domů domácí brankář odkopl pouze na kopačky Luboše Kunce, který jen těsně minul. Další střela Ondry Hudáka skončila nad brankou a tak udeřili domácí a udělili hostům lekci z produktivity. Poprvé se ocitli před brankou a v 19. minutě to byl Václav Blahout, který z hranice velkého vápna zamířil přesně k tyči a domácí vedli 1:0.

Ve 21.minutě minul domácí branku opět Hudák a ve 26. minutě se střela Kunce pouze otřela o tyč. Ve 30. minutě pálil Hudák opět nad branku domácího brankáře. Po rychlém protiútoku domácí nastřelili pouze tyč domácí a vzápětí trestuhodně zahodili další šanci. I když hostující hráči působili fotbalovějším dojmem, mohli po třiceti minutách hry prohrávat 3:0.

Ve 35.minutě mohl Jakub Varyš vyrovnat, ale 100% šanci neproměnil, následnou dorážku netrefuje Kunc. Ve 36. minutě střela Davida Šourka skončila nad brankou. Ve 37. minutě pálí Jakub Varyš těsně vedle. Ve 39. minutě se do výhodné pozice dostal David Bečvář, jeho střelu domácí obránca zblokovali. Ve 43. minutě zvolil místo přihrávky Michal Vrána střelu, z dobré pozice však branku netrefil. A tak se šlo do kabin za stavu 1:0 pro domácí. Hosté sice měli více míč na svých kopačkách, ale domácí mohli do kabin odcházet i s vyšším vedením.

Do druhého poločasu vstoupili hosté velmi aktivně a hned ve 48.minutě, po zaváhání domácí obrany a ideální přihrávce od Davida Bečváře, vstřelil nekompromisně Michal Vrána vyrovnávací branku – 1:1. V 54. minutě opět zaváhala domácí obrana a po střele Davida Bečváře je to opět Michal Vrána, který je ve správné době na správném místě a posílá hosty do vedení. Vodňany vedou 2:1.

Poté se hra vyrovnala a hrálo se ve středu hřiště. Další šance kanonýra Varyše a mladého Jizby zůstali nevyužity. V 78. minutě se opět svým důrazem prosadil Michal Vrána a pro Láďu Jizbu nebyl problém vstřelit branku, to už hosté vedli 3:1. V 90.minutě se řítili vodňanští na domácí branku 4 na 2, domácí obránci situaci zvládli a z následného protiútoku domácí Chvosta snižuje na 2:3. Ve zbylém čase domácí zjednodušili hru a nakopávanými míči si vytvořili tlak. Vyrovnat se jim však nepodařilo a tak Vodňany odvážejí z Vimperka tři body.

Jen tak dál. Skvělý start do sezony. Je potřeba potvrdit výhru na domácím hřišti, vítězství je skvělá pozvánka pro domácí fanoušky.

Hodnocení trenéra  Václava Hrachovce:

Do utkání jsme vstupovali s učitými obavami, protože Vimperk není zrovna oblíbený soupeř, ale s odhodláním odvézt tři body. Myslím, že jsme působili fotbalovějším dojmem, v utkání jsme udělali méně indivuduálních chyb a po zásluze si odvážíme tři body. Všechno mohlo být jinak, kdyby za stavu 1:0 proměnili domácí dvě stoprocentní šance, fotbal se hraje na góly a my vstřelili o jednu víc, takže vítězství je zasloužené.

Hodnocení trenéra  Michala Uhlíka:

Utkání bylo od počátku vyrovnané a možná byl náš soupeř o trochu lepší. My jsme se ale ujali vedení gólem V. Blahouta a poté jsme měli ještě dvě stoprocentní šance, které jsme ale Vondráškem a Čechem neproměnili. Do kabin se šlo tedy pro hosty ještě dobrým výsledkem 1:0. Druhý poločas jsme začali hodně špatně a našemu soupeři jsme darovali gól, když ve vápně neskutečně chyboval Pospíchal. Po nějakých 5 minutách opět Pospíchal přihlížel našemu soupeři, jak skóruje na 1:2. Bohužel jsme přestali úplně hrát a tyto chyby nás dostaly na dno. V závěru jsme inkasovali další gól, kdy náš brankář Wagner neudržel míč ve svých rukavicích a Vodňany pohodlně skórovali na 1:3. Těsně před koncem jsme ještě korigovali na 2:3 Michalem Chvostou, ale víc už jsme bohužel nestihli. Pro mě osobně je ztráta tří bodů veliké zklamání. Propadli jsme ve středu hřiště, neproměnili jsme ty největší šance a dělali neskutečné chyby v obraně. Takto nebudeme vyhrávat nikdy, ani doma. Za výkon zaslouží pochvalu Honza Děd a Michal Chvosta. Musíme ale koukat dopředu, poučit se z našich chyb a ztracené body zkusit získat hned zpátky, nejlépe v příštím zápase v Sedleci. Sezona je teprve v začátku a my musíme bojovat dál.