Muži A • Půltucet branek znamená posun do čela

03.09.2017 20:57

FK Vodňany "A"  -  TJ Sedlec  6:1 (3:0)

Muži A • mistrovské utkání 1.A třída - 4.kolo  |  So 2.09.2017  |  17:00  | hřiště Vodňany

Branky: Varyš 2, Krejčí 2, Vrána, Kunc

Rozhodčí: Crkva Robert- Šíma Václav, Hladík Pavel

Sestava: Přibyl  – Polanský, Konvička, Hubáček - Bečvář, Rauscher, Hudák, Šourek( 54´Jizba) - Kunc - Vrána(67´Krejčí), Varyš

Domácí vstupovali do utkání se snahou odčinit bodovou ztrátu z předchozího domácího utkání. V cestě jim stálo mužstvo Sedlece, které získalo z prvních dvou kol šest bodů a především výhra v Blatné na úvod soutěže byla překvapující. Hostující mužstvo má podobný věkový průměr, jako poslední soupeř domácích. Takže pro vodňanské to byla výzva a možnost reparátu. Ten domácí zvládli na jedničku a po zásluze získali tři body. Ale pěkně od začátku....

Domácí začali velkým náporem a od začátku utkání ukazovali, kdo je pánem na hřišti. Velmi dobrým pohybem a kombinací zatlačili soupeře před jeho pokutové území. V 15.minutě si po pěkné kombinační akci  naběhl na Hudákovu kolmici Luboš Kunc a s přehledem proměnil, domácí vedou 1:0. Za chvíli to už bylo 2:0, v 19.minutě prostrčil Kunc míč na Šourka a ten přesným centrem na zadní tyči našel volného Michala Vránu a ten se hlavou nemýlil. To domácí hráče uklidnilo a soupeře zatlačili ještě víc, v tu chvíli mohl hostující trenér klidně vhodit na hřiště ručník. Další šance domácího mužstva zůstaly nevyužity. Domácí se opět mohli radovat ve 43.minutě kdy Hudák ideálně našel domácího kanonýra Jakuba Varyše, který se v podobných situacích neplete a s přehledem zvýšil na 3:0. Do konce poločasu už domácí žádnou šanci neproměnili a tak se šlo do kabin za velmi příznivého stavu pro domácí.

Do druhého poločasu vstoupili domácí mladíci hodně vlažně a soupeř hru vyrovnal. Všechny šance hostujícího mužstva však s přehledem zlikvidoval domácí brankář David Přibyl. Tempo hry už nebylo tak vysoké a vypadalo to jako by domácí pouze utkání dohrávali. Ti však v závěru utkání opět zapnuli a v posledních patnácti minutách přidali ještě tři branky. V 76.minutě  ideálně přihrál Kunc střídajícímu Jakubovi Krejčímu a ten s přehledem zvyšoval na 4:0. V 83.minutě hosté snížili na 4:1, když branku vstřelil zkušený útočník Václav Šindelář. To se domácím hráčům nelíbilo a po průniku Hubáčka jeho následné střele stál na správném místě Jakub Krejčí a jeho střela málem protrhla síť - 86.minuta 5:1. To nebylo všechno v 90.minutě po idividuální akci Polanského nebyl pro Jakuba Varyše problém upravit na konečných 6:1.

 

 

Výsledek obrázku pro fotky fk vodňany

Ondřej Hudák i přes své mládí ukazuje, že pro Vodňany bude velkou posilou

 

zdroj: fotbalunas.cz

Sedlec ve Vodňanech tvrdě narazil


Domácí dvěma góly v rychlém sledu nalomili Sedlec

Po dvou nečekaných výhrách jel Sedlec na hřiště Vodňan a natvrdo poznal realitu vyšší soutěže. Tentokrát sice neinkasoval v úplném úvodu, ale v prvním poločase na hřišti neexistoval a domácí po chybách sedlecké defenzívy hned třikrát trestali. A upřímně řečeno, gólů mohli dát i víc. Po čtvrthodině hry se prosadil Kunc, chvíli poté navýšil Vrána a v závěru poločasu se prosadil i Varyš.

Vodňany byly v zápase jasně lepší

Do druhé půle už sice nastoupil trochu jiný Sedlec a jak je u něj zvykem, tak ze standardních situací a rychlých brejků měl skutečně vyložené šance. Ani nebezpečné hlavičky, ani samostatné úniky T. Kučery a Šindeláře ale gólem neskončily a když už se Šindelář trefil, byl odmáván ofsajd. Domácím tak stačil jeden rychlý kontr v 76. minutě a po trefě Krejčího bylo definitivně hotovo.Čestný gól nakonec Sedlec dal, když volej útočníka Kučery brankář Přibyl parádně kryl, ale na dorážku Šindeláře už neměl. V závěru ale domácí ještě góly Krejčího a Varyše přikrášlili nakonec možná až příliš krutý debakl sedleckých fotbalistů. O vítězi ale tentokrát nemohlo být pochyb a Sedlec po více než roce poprvé venku prohrál naprosto po právu. Písečtí mladíci, kterých je v dresu Vodňan přehršel, byli kvalitou přece jen trochu jinde než hostující tým.

 

Ohlasy k zápasu

FK Vodňany
Václav Hrachovec (trenér):
Utkání se mi hodnotí dobře. Myslím, že jsme zaslouženě vyhráli. Byli jsme po celé utkání lepším mužstvem s vyjímkou 15 minut ve druhém poločase. Kluci naznačili své možnosti a vedle zkušeného a dobře hrajícího Luboše Kunce roste skvělá parta. Jsme však pouze na začátku sezony a teprve další utkání prověří naši skutečnou sílu. Dokázat to máme možnost hned příští týden kdy nás čeká silná Slávia Č.B. Pokud zopakujeme výkon z dnešního utkání tak nemám o výsledek obavy. Za dnešní utkání zaslouží kluci velkou pochvalu. Pro mě osobně je to velké povzbuzení do další práce, pro kluky bude těžké takový výkon zopakovat.

SK Sedlec
Tomáš Kučera (útočník):
"Z hrušky zpátky na zem, jinak se hodnotit zápas ve Vodňanech nedá. Po dvou výhrách jsme věřili, že můžeme hrát s každým, což je možná pravda, ale to ze sebe musíme vydat sto procent. A to se tentokrát hlavně v prvním poločase rozhodně nestalo. Byli jsme skutečně vyloženě trapní. Vodňany mají v týmu mladé kluky z Písku a dívat se na ně byla nádhera, osobně mě hodně zaujal krajní záložník Bečvář, který podle mého nemá v 1. A třídě co dělat, ale dobře hráli všichni domácí. Bohužel jsme se na ně 45 minut opravdu jen dívali. Po přestávce jsme ale chtěli dokázat, že v nás taky něco je, a skutečně jsme začali hrát. Bohužel nám to tam nepadalo, i když jsme měli snad pět skutečně hodně slušných šancí, já sám jsem šel úplně sám na branku, ale místo střely jsem nesmyslně nahrával. Nakonec jsme aspoň čestný gól dali, ale Vodňany nám to tam v otevřeném závěru nasypaly a domů jsme jeli s hrozivým půltuctem. Ale je to pryč, poučíme se, hodíme to za hlavu a příště proti podobně zkušenému celku Plané věřím, že to bude zase jiný zápas."