FK Vodňany • Fotbalisté se účastnili akce "Ukliďme Česko"

28.04.2015 20:36

Jak jsme uklízeli Vodňany
 

Dne 18.4.2015 probíhala celonárodní akce s názvem " Ukliďme Česko".

Vzhledem k tomu, že se do této akce zapojilo i město Vodňany, Fotbalový klub Vodňany, jak již bylo avizováno na zasedání města 28.3.2015, nemohl na této prospěšné akci chybět.

Dle pokynů zástupců města byl sraz v sobtu v 9.30 hod před městským úřadem. Po předání nezbytných pomůcek a informací se vydala 25-ti členná skupina fotbalových pomocníků na trasu směrem k rybářské škole. Již před železným mostem u Sokolské louky bylo naplněno několik igelitových pytlů odpadky všeho druhu. Cesta pokračovala lesoparkem v Zátiší, kde nutno podotknout bylo prostředí téměř nedotčeno odpadky!

To jsme ale netušili, co nás ještě čeká. Přesunuli jsme se dál  k lesíku naproti hřbitovu, kde nás čekaly opravdové žně. Je skutečně neuvěřitelné, čeho všeho jsme schopni se zbavit přímo do přírody. Tento úsek, včetně nejbližšího okolí hřbitovní zdi byl opravdu náročný, ale nadšením a kondicí sportovců jsme se ladně přenesli i přes toto úskalí a zcela neomylně jsme mířili okolo jatek směrem k bývalé pionýrské základně, kde na nás již čekalo zasloužené občerstvení a zakončení úspěšného dne.

Myslím, že za všechny zúčastněné mohu říci, že nikdo nelitoval času a námahy, protože máme naše Vodňany zase o kousek krásnější.