FK Vodňany • Oslava 120. let založení oddílu

03.07.2016 16:18

Vodňanský klub oslavil 120. výročí svého založení ve velkém stylu

Vodňany: V sobotu 2. 7. 2016 proběhly oslavy výročí klubu FK Vodňany, který slavil 120 let od založení. Na hřišti FK Vodňany se odehrála tři utkání, poté byla k vidění laser show. Na závěr hudební produkce tří kapel a rockotéka. Celý den akci moderoval František Mareš.

Jako první se představili bývalí hráči FK Vodňany, kteří hráli divizi v letech 1995 - 2000. Proti nim nastoupil výběr hráčů z první a druhé ligy. Mezi ně patřil i odchovanec vodňanského fotbalu Ondřej Prášil. Na památku dostali hráči pamětní medaile, včetně bývalých funkcionářů. Utkání nakonec vyhrál výběr z ligy 8:6, i když v prvním poločase prohrával 1:3. Góly stříleli Sokolt 3x, Zušťák 2x, Kostka, Mrkvička, Kvasnička - Jakš Jar. 2x, Varyš, Veselý, Bečvář, Lang.

Poté přišlo na řadu oficiální přípravné utkání mezi FK Příbram a FC Graffin Vlašim. Utkání se od začátku hrálo ve vysokém tempu. K překvapení všech byla Vlašim lepší a po prvním poločase vedla 1:0. Po přestávce to byla opět Vlašim, kdo diktoval tempo hry a zaslouženě zvítězila 3:0.

V posledním střetnutí se představil výběr hráčů z Vodňan, a to především dorostenci, proti výběru žen, jemuž vévodila Petra Divišová, jedna z nejlepších hráček České republiky. Výběr žen nakonec zvítězil 7:5. Diváci viděli v průběhu oslav spousty krásných akcí a branek.

Večer přišla na řadu zábava. Nejdříve proběhla soutěž ve střelbě na branku, následovalo losování tomboly. Poté se již na řadu dostala laser show a hudební kapely Přes Rock, Jiří Schelinger Memory Band, Led Zeppelin Southern Revival a rockotéka Františka Mareše.

Výběr jihočeských fotbalistů, který si zahrál v 1. či 2. lize. Foto: Jan Škrle

FK Vodňany z divizní éry v letech 1995 - 2000. Foto: Jan Škrle

Mužstvo žen vedla do boje Petra Divišová. Foto: Jan Škrle

Proti ženám nastoupili většinou vodňanští dorostenci. Foto: Jan Škrle