FK Vodňany • Ostuda na domácím turnaji

04.08.2016 08:29

Bylo otřesné, co jsme na turnaji předvedli

Vodňany - Rozhovor s trenérem fotbalistů Vodňan Václavem Hrachovcem.

Václav Hrachovec

   Autor: Jan Škrle

Vystoupení fotbalistů Vodňan na domácím 22. ročníku Memoriálu Josefa Macha skončilo v sobotu 30. července ostudou! Domácí tým skončil poslední, když obě utkání prohrál při celkovém skóre 0:10. Zápas o třetí místo s Prachaticemi prohrál dokonce 0:9! Trenér Václav Hrachovec neskrýval roztrpčení.

 

Už jste vstřebal totálně nevydařený domácí turnaj, na kterém jste prohráli oba zápasy a ten o třetí místo drtivě 0:9 s Prachaticemi?
Nevstřebal! Tohle asi nevstřebám nikdy. To, co jsme předvedli, bylo otřesné. Kluci by si měli uvědomit, že když už tedy nehrají sami za sebe, tak hrají za Vodňany. Cítím bezmoc… Hráči absolutně nebránili, neběhali, byl to neskutečně odevzdaný výkon. Podepsaný jsem pod tím i já, jako trenér jsem součástí týmu. Je to ostuda.

Našel jste příčiny takového výpadku během pár hodin?
Jestli kluci byli unavení a je potřeba něco změnit v trénincích… Nevím… Hrálo se dvakrát třicet minut, není možné dostat devět gólů. Kluci se na to vykašlali, to však nejde.

Padly nějaké tresty?
Nemám možnost nikoho trestat. Můžu klukům vynadat, dát tvrdší trénink… Ale spíš si s nimi o tom chci promluvit s tím, že takto se hrát nedá.

Doteď jste s nimi nemluvil?
Neřekli jsme si nic. V sobotu jsem byl ve stavu, kdy jsem nebyl schopen na to, co se stalo, nijak reagovat. První trénink máme až dnes (v úterý 2. srpna, tedy včera – pozn. redakce), musím s nimi promluvit. Určitě si turnaj s chladnými hlavami zhodnotíme. Snad ani klukům to není úplně jedno.

Nedali jste gól a deset jste jich inkasovali. Berete to jako velkou facku před blížícím se startem sezony?
Jediné pozitivní je a čím se uklidňuji, že když je špatná příprava, bývá dobrá sezona. Start do soutěže nemáme jednoduchý, ale chceme vyhrávat. Věřím, že jeden zpackaný turnaj neovlivní naše představy o tom, jak by sezona měla vypadat.

Jak bude dál vypadat příprava? Nepoznamená ji to nějak?
Příprava bude hodně herní. Ve středu hrajeme doma s Týnem, v sobotu jedeme do Strunkovic. Nyní už to bude lehčí s míčem, žádné běhání. Ale i doteď bylo 90 procent tréninkových jednotek s míčem. Myslím, že to přípravu nijak neovlivní. I když, loni jsem říkal, že chceme I. A třídu vyhrát. Tentokrát jsem si po tomto turnaji říkal, abychom hlavně nespadli. Ale věřím, že se budeme pohybovat v tabulce nahoře.

Autor: Miloš Vrátný

 

Zdroj: https://strakonicky.denik.cz/fotbal_region/bylo-otresne-co-jsme-na-turnaji-predvedli-20160803.html

Zdroj: https://strakonicky.denik.cz/fotbal_region/bylo-otresne-co-jsme-na-turnaji-predvedli-20160803.html