Mladší dorost U17 • Po bojovném utkání první výhra

31.03.2015 07:06

TJ Slovan Břilice – FK Vodňany 2:3 (1:1)

Mladší dorost U17 • Mistrovské utkání  |  SO 28.03.2015  |  12:00  |  Břilice

Branky: Jan Hoffman, Filip Hubáček, Miroslav Kašpar

Sestava FK Vodňany: Martin Boška – Josef Schwarz, Filip Hubáček, Lukáš Moudrý (Štěpán Hubáček), František Chalupecký (Karel Brousil) – Václav Šabršula, Jan Hoffman, Matěj Polanský, Jakub Mráz (Miroslav Kašpar) – Patrik Hrachovec (Tony Tran Huet Viet), Stanislav Želízko (Gustav Orság)

V 5. minutě zahrozili domácí, naštěstí pro hosty včas vyběhl brankář Boška a šanci zlikvidoval. V 17. minutě se poprvé měnilo skóre. Hosté rozehráli autové vhazování. K míči se dostal Polanský přihrál na volného Hoffmana. Ten byl na vápně osamocený a tak vystřelil. Míč šel k tyči, ale střela postrádala razanci, přesto propadla domácímu brankářovi pod tělem 0:1. O tři minuty později vybojoval míč Želízko, následně přihrál Hrachovcovi, ale ten těsně minul pravou tyč. V další šanci se ocitnul Polanský, kterému míč předložil Hrachovec, ale ani ten netrefil branku. Ve 29. minutě zahrozili opět hosté, když domácí obrana na poslední chvíli odvrátila hrozící nebezpečí. Ve 34. minutě zahrávali domácí standardní situaci. Míč putoval do pokutového území, kde zaspala kompletní hostující obrana a rázem to bylo 1:1. Vedení pomohl vrátit na stranu hostů Polanský, který šikovně tečoval odražený míč. Ten ale těsně minul domácí branku.

Do druhého poločasu vstoupili velmi aktivně domácí. Hned na začátku přelétl dlouhý míč hostující obranu a domácí útočník si již se situací poradil 2:1. Hned za pár vteřin mohlo být rozhodnuto, ale tentokrát domácí šanci zahodili. Ve 46. minutě zahrával přímý kop Filip Hubáček z 27 metrů, ale domácí brankář míč vyškrábl na břevno. Ve 49. minutě běžel sám na brankáře Želízko a ve 100% šanci selhal, když míč napálil jen do vyběhnutého brankáře. A tak o minutu později měli na druhé straně stejnou příležitost domácí. Tentokrát vytáhl klíčový zákrok brankář Martin Boška. Šance se střídaly na obou stranách, chvilkami to vypadalo, že obrany mají den otevřených dveří. Ale i obránci se zapojovali do útočení. V 59. minutě neuspěl v šanci mladý Hrachovec. Na druhé straně v 62. minutě nastal závar před hostující brankou, ale míč v brance neskončil, odvrátil ho Štěpán Hubáček. A tak v obrat zavelel kapitán Filip Hubáček. V 68. minutě zahrával z 28 metrů přímý kop. Míč nádherně trefil do pravé šibenice a nedal brankáři šanci 2:2. Hosté byli v euforii a tak o minutu později exkluzivní křížnou přihrávkou našel Vašek Šabršula velmi dobře hrajícího Miroslava Kašpara. Ten byl již sám před brankářem a střelou na zadní tyč rozvlnil síť 2:3. V 75. minutě mohli hosté pečetit výsledek, ale branka již nepadla. V nervózním závěru hosté již domácí nepustili do šance a připsali si první tři body!