Mladší žáci U13 • Výhra s Hradištěm

13.04.2015 08:58

FK Vodňany – TJ Hradiště 9:4 (3:0)

Mladší žáci U13 • Mistrovské utkání, 13. kolo  |  SO 11.04.2015  |  12:00  |  Vodňany, tráva

Branky: Daniel 5, , Bína 3, Křenková 

Sestava: Mach, Křenková, Bár, Vacikar, Handšuh, Bína, Daniel, Buchtele, Samko, Budil, Malkus P., Malkus M., Nouzecký, Ostádal 
 
      K našemu prvnímu jarnímu zápasu jsme nastoupili takřka v plné sestavě.V první půli jsme si hned od začátku vytvořili tlak. První šance zápasu přišla ve druhé minutě, kdy jsme kopali roh a Daniel hlavou jen těsně minul. Další šance už skončila golem, Daniel na naší polovině převzal míč obešel dva protihráče a bezchybně zakončil 1:0! Náš tlak trval ve 12. minutě se dostal na hranici pokutového území ke střele levou nohou Bína, ale hostující gólman si s touto střelou ještě poradil. Náš gólman se taky vytáhl a to když zlikvidoval šanci hostujícího útočníka který postupoval od půlky sám na bránu.Ve 22. minutě přišla naše 2. branka kterou vstřelil opět aktivní Bína svojí slabší levou nohou. Ve 25. minutě se Ondra Vacikar ujal rozehrávání rohového kopu a dokázal přesně najít Filipa Bínu, který se po druhé nemýlil 3:0. Ve 28. minutě pronikl Buchtele do pokutového území soupeře, kde byl faulován a sudí nařídil penaltu. Penalty se ujal Bína , ale gólman mu ji pěkným zákrokem dokázal vytáhnout. Do konce první půle se už nic zajímavého nestalo.
       Začátek druhé půle nám moc nevyšel, hned ve 32. minutě opět postupoval útočník hradiště sám na gólmana, ale Radim Mach neztratil nervy a kluky znovu podržel. 33. minuta patřila skvěle hrajícímu Danielovi, který hned dvakrát prošel takřka celé hřiště a dokázal dvakrát skórovat!  To už jsme vedli 5:0 a bylo vlastně rozhodnuto. Jenže soupeř zbraně nesložil a začal nás zatlačovat do obrany. Bohužel kluci už se viděli jako vítězové a moc nebránili. Během následujících třech minut jsme hned dvakrát inkasovali. Ve 36 minutě opět skóroval Kuba Daniel, to už byl jeho čtvrtý gol v zápase. Ve 47. minutě jsme opět úplně propadli v obraně a nechali jsme hradištského útočníka jít samotného na brankáře a ten nedal jinak dobře chytajícímu Machovi šanci  6:3. Ve 48. minutě si vzal na půlce míč Bína obešel dva protihráče a završil svůj hattrick 7:3. V 52. minutě, aby toho nebylo málo, si vzal opět míč Daniel přeběhl polovinu soupeře po lajně a vstřelil již svojí pátou branku v zápase a podtrhl tím svůj výkon 8:3. V 56. minutě jsme kopali rohový kop ze kterého se dostal míč k Míše Křenků a ta si počínala mazácky, z velkého úhlu s přehledem obstřelila brankáře a míč zapadl za vzdálenější tyč 9:3 Klukům z Hradiště se ještě povedlo mírně zkorigovat skore  a v 58 minutě snížili na 9:4. Kluci v sobotu předvedli docela pěkný útočný fotbal za který bych je chtěl pochválit. Ale zapomínali na obranu a dělali poměrně hodně chyb, které by silnější soupeř jistě trestal.