Muži A • Bod za bezbrankovou remízu

12.09.2016 20:11

TJ Sokol Bernartice - FK Vodňany "A"  0:0

Muži A • mistrovské utkání 1.A třída - 5.kolo  | Ne 11.09.2016 | 17:00  | hřiště Bernartice

Rozhodčí: Přibyl Jan - Weidenthalerová Hana, Ondřej Adam Delegát: Makovička Mílan
 
Sestava: Budín - Malík (69. Jakub Varyš), Staněk, Buchtele, Šourek - Vokatý -  Bečvář, Volmut , Chalupský, Bače - Roman Veselý (46. Martin Novák, 88. Polanský)

 

Komentář trenéra Václava Hrachovce:

Po dvou domácích porážkách jsme chtěli v Bernarticích bodovat i s vědomím, že nás nečeká nic jednoduchého. Změnili jsme rozestavění a trochu zamíchali se sestavou. Jsem moc rád, že jsme uhráli bod a věřím, že tento bodový zisk nastartuje naše mužstvo k lepším výkonům. Soupeř byl sice lepší, ve druhém poločase nás zatlačil a vytvořil si brankové příležitosti, které jsme někdy i s nezbytným štěstím ubránili.

 

Bernartice nevyužily žádnou ze svých šancí, Vodňany odvezly bod

I. A třída, skupina A

Bernartice: V rámci 5. kola krajské I. A třídy se v Bernarticích utkala domácí jedenáctka s Vodňany. Obě mužstva se dobře znají a vždy to bývají zajímavá utkání bez ohledu na postavení obou v probíhající soutěži. Ve většině těchto vzájemných zápasů favorit, lépe řečeno mužstvo v tabulce postavené výše, nevyhrává. Tak tomu bohužel z hlediska domácích bylo i právě v tomto střetnutí.

 

Po zcela vyrovnané první části utkání, kdy byli hosté dokonce o poznání lepším a aktivnějším týmem ve hře dopředu, se brankový efekt nekonal. Se střelami jejich hráčů z větší vzdálenosti si vždy domácí gólman poradil. Domácí vyloženou šanci také neproměnili.

Ve druhém poločasu se hra diametrálně lišila, když v ní již dominovali domácí. Co však byla Bernartickým platná místy až drtivá převaha, když ke gólovému zakončení nevedla. Z obrovského množství závarů a šancí před vodňanskou bránou bohužel nebyla proměněna ani jediná. Utkání tak nakonec skončilo bezbrankovou remízou.

Začátek střetnutí a vlastně první dvacetiminutovka byla na brankové příležitosti hodně chudá. Až první, o které se dá říci, že znamenala nebezpečí pro soupeřovu bránu, nastala v 18. minutě. Kovářův trestný kop hlavičkoval Vít Fučík a míč skončil vedle vzdálenější tyče.

První střelu na Fučíkovu svatyni vyslal hostující Bače ve 20. Minutě, a ta odražena obráncem domácích skončila rohovým kopem. Volmutova ránu ve 22. minutě vytáhl bernartický gólman na roh a Chalupského kvatitní střelecký pokus ve 26. minutě vyrazil do pole.

Největší příležitost domácích neproměnil na hranici velkého vápna ve 36. minutě hry Rakovan, když jeho střela skončila vedle pravé tyče Budínovy brány. Při souboji o míč se domácí hrot a hostující gólman srazili a nevypadalo to s nimi dobře. Nakonec oba utkání dohráli. Poločas tedy skončil bezbrankovou plichtou.

Do druhého poločasu nastoupili domácí s odhodláním utkání zvrátit ve svůj prospěch. Vytvořili si až drtivou převahu a na rozdíl od první půle i velké množství brankových příležitostí. V 54. minutě po Kovářově rohovém kopu a následné hlavičce Kukrála míč za již překonaným brankářem odvrátil hostující bránící hráč odkopem z brankové čáry do bezpečí.

V 56. minutě Pasekův únik z pravé strany a jeho přesnou přihrávku na přední tyč zakončoval tísněn Kukrál. Míč skončil pouze vedle zadní tyče v autu. Mrkáčkova prudká křížná střela z levé strany v 59. minutě dopadla podobně jako ta Kukrálova. Další dvacetiminutovku stálého tlaku a závarů před vodňanskou bránou vyřešili buď obránci blokováním střel, nebo brankář zázračnými zákroky. Popřípadě sami domácí, kteří konstrukci prostě netrefili.

V 80. minutě dostal vynikající míč Suchopár, postupoval osamocen zleva. Jeho střela se však odrazila od spoluhráče, míč skončil v autu a z nadějné šance opět nebylo nic. V nastaveném čase ještě hlavičku Trantiny na zadní tyči vytáhl na roh dobře a se štěstím chytající hostující gólman Budín, určitě nejlepší hráč hostí na hřišti. Domácím prostě v zakončování sedla na kopačky i hlavy smůla a nebylo jim dáno v tomto utkání rozdílový gól zaznamenat.



Sokol Bernartice – FK Vodňany 0:0
Rozhodčí: Jan Přibyl - Weidenthalerová, Ondřej. Delegát DFA: Makovička st. ŽK: 4:3 (54. Trantina, 63. Kovář, 90. Mrkáček, 90. Tomáš Češka - 50. Buchtele, 89. Bače, 90. Bečvář). Diváků: 120.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) - Kovář, Trantina, Mrkáček, Tomáš Češka - Kloboučník (24. Mir. Suchopár), Kukrál - Paseka (88. Roman Kotšmíd), Vít Fučík, Ťupa - Adam Rakovan (82. Václav Homola). Trenér Petr Vašíček.

Vodňany: Budín - Malík (69. Jakub Varyš), Staněk, Buchtele, Šourek - Bečvář, Tomáš Vokatý, Jar. Volmut (K), Bače - Chalupský - Roman Veselý (46. Martin Novák, 88. Polanský). Trenér Václav Hrachovec.