Muži A • Drama až do konce

26.09.2017 16:40

FC Velešín - FK Vodňany "A"    2:3 (0:3)

Muži A • mistrovské utkání 1.A třída - 7.kolo  |  So 23.09.2017  |  16:30  | hřiště Velešín

Branky: Varyš , Kunc 2

Rozhodčí:Brych Jiří - Toucha Matěj,Třeštík Petr

Sestava: Přibyl  – Polanský, Rauscher, Kvapil -  Hubáček  - Jizba(90´Kašpar), Hudák, Kunc, Malcher - Bečvář(46´Hubáček) - Malík(77´Vrána), Varyš(80´Vítovec)

 

Hosté si vytvořili pohodový náskok

Do první šance se v 7. minutě dostal hostující L. Varyš, ale dal těsně vedle velešínské branky. V 9. minutě se po levé straně probojoval do šance J. Falc, ale nastřelil pouze boční síť vodňanské branky. Ve 20. minutě měl na noze gól J. Mikeš, ale centr od J. Falce netrefil přesně.

Hned z protiútoku Vodňan V. Biňovský zabránil jistému gólu na roh. Ale paradoxně z rozehraného rohu Vodňan domácí nepohlídali J. Varyše a poslal hosty do vedení - 0:1. Ve 30. minutě mohli domácí J. Falcem vyrovnat, ale jeho tečovanou střelu brankář hostí D.Přibylchytil.

Ve 33. minutě kopali Vodňanští zleva přímý kop L. Kuncem a s překvapením obrany i brankáře střela doskákala až do branky - 0:2. Ve 39. minutě si Velešín vybral pravidelnou porci kopání penalt proti jeho celku, tentokrát desítku proměnil na 0:3 L. Kunc.

Velešín zlepšil svou hru

V 54. minutě se do šance prokličkoval T. Semerád, ale zamířil těsně vedle. V 62. minutě se z pozice stopera probojoval až do vápna T .Pomije, kde mu v zakončení zabránil  hostující hráč rukou, rozhodčí vše viděl a pískala se penalta i na druhé straně. Tu ke vší smůle domácích F. Zimek zahrál špatně a D. Přibyl ji chytil.

67. minuta mohla být pro Velešín gólová, ale po sérii rychlých přihrávek mezi J. Falcem a J. Mikešem se hráči dostali až před gólmana, ale zradila je finální přihrávka. V 69. minutě se po dlouhé době dostali do šance i hosté, zaváhání stoperů skončilo sólem F. Hubáčka gólman F.Schneider bravurně vychytal.

Od této doby otěže zápasu plně převzali domácí a začali Vodňany přehrávat i fyzicky. V 75. minutě se jim povedla parádní akce, po ose J. Severa – M. Hrma krásně k tyči snížil J. Falc - 1:3. V 80. minutě se do slibné šance prokličkoval S. Šálek, ale jeho střele chyběla větší razance.

86. minuta  mohla být také gólová, ale v poslední chvíli střelu T. Semeráda obrana Vodňan zblokovala.  89. minuta byla už gólová,  po faulu na S. Šálka se k přímáku postavil Martin Hrmo a z 25 metrů vymetl pavučinky ze šibenice Přibylovy branky a snížil na 2:3. Závěrečný tlak Velešína už šance nepřinesl.

Ohlasy k zápasu

FC Velešín

Miroslav Lenčéš (trenér):

"K utkání jsme opět nastoupili v pozměněné sestavě. O poločase jsme si řekli, že poctivou prací se dá ještě něco s výsledkem udělat, a chlapi si to vzali k srdci. Chybičky tam ještě jsou, ale druhý poločas byl už super a chlapi za něj musíme pochválit, poprvé jsme soupeře přehrávali i fyzicky."

FK Vodňany

Václav Hrachovec (trenér):

"Do Velešína jsme přijeli s odhodláním uspět a získat tři body. V prvním poločase jsme ovládli hru a zaslouženě jsme vedli. Působili jsme fotbalovějším dojmem. Vše vypadalo velmi dobře a pohodově. V poločase musel pro zranění odstoupit David Bečvář a to co se dělo ve druhém poločase se nedá slovy popsat. Do 60.minuty jsme kontrolovali hru a vytvořili jsme si několik 100% šancí. Varyš s Malíkem zahodili i ty nejvyloženější šance. Soupeř hru vyrovnal a my přestali úplně hrát. O výsledek jsme se strachovali až do samého závěru utkání, hrát o něco déle tak jsme snad i prohráli.