Muži A • Jednoznačná výhra v derby

04.05.2015 08:19

FK Vodňany - FK Protivín 6:0 (4:0)

Muži A • 1.A třída, 20. kolo  |  So 02.05.2015  |  17:00  |  Vodňany

Branky: Bače 2, Kvěch 2, Kukla, Vokatý.

Sestava: Budín – Benedikt L., Kapusta, Vokatý M. (84. Vítovec O.) – Bače (84. Veselý), Chalupský Jos., Hajný (62. Vítovec D.), Vokatý T. – Volmut – Kvěch (70. Varyš), Kukla. Připraven: Benedikt O.

Derby mezi Vodňany a Protivínem slibovalo atraktivní zápas pro diváky. Především hráči Ondřej Prášil a Jiří Novák v hostujícím týmu budili zvýšenou pozornost. Na stadión FK Vodňany dorazila velmi slušná návštěva. Oba týmy potřebovaly nutně bodovat, ani jednomu se na jaře nedaří. FK Vodňany získal na jaře pouze dva body, hosté o bod více. Ale jejich momentální šňůra 7 venkovních porážek v řadě a 4 porážky na jaře budila rozpaky. Domácí pro změnu na jaře ještě nevyhráli.

Po úvodním oťukávání přišel klíčový okamžik v 7. minutě. To se šikovně uvolnil Tomáš Vokatý ve středu hřiště. Kolmicí uvolnil kapitána Kuklu, který sám běžel na brankáře Nováka. Ten na něj vyběhl, ale již nestačil zareagovat na kličku a Kuklu ve vápně fauloval. Následovala červená karta a penalta. Tu proměnil po zemi k pravé tyči kapitán Kukla 1:0. Ve 12. minutě Tomáš Vokatý z přímého kopu protáhl hostujícího brankáře, následnou dorážku poslal Kukla vysoko nad. Ve 14. minutě se mohli opět radovat domácí. Kukla se po rohu uvolnil ve vápně a míč se dostal před prázdnou branku k Bačemu. Ten místo, aby míč doklepl do branky, tak se snažil rotující míč zpracovat a ten mu posléze odskočil. V 16. minutě poprvé a i naposledy zahrozil Protivín, když nebezpečná střela skončila těsně vedle pravé tyče. Následný protiútok domácích nevyšel. To Benedikt uvolnil Kuklu, ale ten byl sám na vápně, ale nezpracoval míč. V další šanci se objevil Bače po kombinaci s Volmutem a Vokatým, ale přestřelil branku. Ve 24. minutě šikovně prostrčil míč Volmut na Benedikta, ale z brankové čáry na poslední chvíli odkopl míč hostující obránce. A tak z rohového kopu posadil míč Volmut Tomášovi Vokatému na zadní tyč a ten se hlavou prosadil pod břevno 2:0. Domácí neustále útočili. V další šanci měl Hajný, který se šikovně uvolnil. Jeho střela mířila do šibenice, ale brankář Protivína konečky prstů střelu vytáhl na roh. Ve 31. minutě se protáhl po pravé straně Tomáš Kvěch a jeho střílený centr si hosté srazili do branky 3:0. Hosté se pouze bránili a tak ke konci poločasu se přímo z rohu prosadil Bače, když míč zakroutil na přední tyč. Tam šikovně pustil míč Hajný a míč skončil v brance 4:0.

V druhé půli měl první šanci Kvěch, když se ve vápně šikovně uvolnil Benedikt, ale brankář míč chytil. O chvíli později ta samá dvojice si akci zopakovala, ale míč skončil těsně vedle tyče. V 62. minutě postupoval sám na branku Bače, ale brankář pokus vyrazil před sebe, následnou dorážku poslal Kvěch nad branku. V 69. minutě se domácí dočkali. Tomáš Kvěch prokázal důraz. Protáhl se po levé straně a míč usměrnil na přední tyč 5:0. V 73. minutě získal míč ve vápně Kukla. Obloučkem přehodil hostující obranu i brankáře a vybídl ke skórování Jakuba Bačeho. Ten měl již snadnou pozici a hlavou míč usměrnil do prázdné branky 6:0. Hosté již úplně rezignovali. Brankář Budín i domácí obrana v čele s Radkem Kapustou se nudila a tak obránci podporovali útok a hosty již k ničemu nepostili. Za zmínku stojí ještě nebezpečná pumelice Jardy Volmuta, která zaplavala před brankářem. Ten ji z obtížemi vyrazil.

Domácí zaslouženě zvítězili, hosté se dostali pouze do jediné příležitosti. Utkání ovlivnilo brzké vyloučení brankáře Nováka. Otázkou je, jestli nezměnit pravidla a situaci ze začátku utkání neposuzovat jinak. Hosté pykali jednak červenou kartou, penaltou a ještě poté inkasovanou brankou. Jinak předvedli slabý výkon a domácí je výrazně předčili.


Komentář Václava Hrachovce:

Jednoznačná záležitost a zasloužené vítězství. Utkání ovlinilo vyloučení brankáře hostů již v 7.minutě utkání. Po celé utkání jsme byli lepší a soupeře přehrávali ve všech směrech.Pokud se nepletu soupeř za celé utkání nevystřelil na branku.Pochvalu zaslouží celé mužstvo.Výhru jsme již nutně potřebovali. Naše výkony v jarní části soutěže nejsou optimální a věřím,že výhra v derby by nás mohla zvednout.