Muži A • Muži přivezli pouze bod

12.04.2016 06:06

FC Chýnov - FK Vodňany "A" 0:0

Muži A • mistrovské utkání 1.A třída - 16.kolo  |  Ne 10.04.2016  |  16:30  | hřiště Chýnov 

Rozhodčí: Rinth Jan - Ťupa Michal, Jevčák Martin   Delegát: Vrzal Josef

Sestava: Budín - Janda, Kukla, Veselý - Bače, Chalupský, Rauscher, Vítovec O., (80´Hubáček) - Volmut - Varyš, (90´Malcher) Malík (70´Bečvář)

Dnešní utkání bylo hodně bojovné a někdy až příliš tvrdé. Většinou se hrálo ve středu pole bez výraznějších brankových situací. V prvním poločase dorážku Malíka zneškodnil domácí brankář a střelu Veselého ze třiceti metrů zastavilo břevno. Ve druhém poločase to byl nejprve Rauscher, který po rohu trefil z besprostřední blízkosti pouze boční sít. V 70. minutě po faulu na Varyše neproměnil penaltu Chalupský a tak utkání skončilo bezbrankovou remízou.

Boj mezi vápny...

V minulém kole podlehl Chýnov 2:1 Týnu nad Vltavou a naproti tomu Vodňany na domácím hřišti porazili Vimperk 3:1. Dá se říci, že každý z týmů má jiné starosti a cíle. Zatímco Vodňany se snaží dotáhnout na špičku tabulky, tak Chýnov v boji o záchranu počítá každý bod. Tentokrát však měli chýnovští výhodu domácího prostředí. Už od úvodních minut vše nasvědčovalo tomu, že utkání bude plné tvrdých osobních soubojů a bude se bojovat o každý centimetr hřiště. První čtvrthodinu hry byly síly na obou stranách hřiště poměrně vyrovnané a nikdo neměl navrch. Postupně však začali být o něco více na míči hosté z Vodňan. Ani jeden z týmů si však v první pětačtyřicetiminutovce žádnou výraznou šanci ke vstřelení branky nevypracoval a gólmani v obou brankách toho moc na práci neměli. O poločasové přestávce se nakonec do šaten odcházelo za stejného stavu, jakým zápas začal, 0:0.

Neproměněná penalta...

Druhý poločas začal takřka stejně, jako ten první skončil. V prvních deseti minutách byli o něco aktivnějším týmem domácí, ale postupem času se hra opět vyrovnala a vše se odehrávalo především mezi šestnáctkami. Zhruba v 70. minutě měli hosté vedení a možná i vítězství doslova na dosah ruky, když byla v jejich prospěch odpískaná penalta, kterou však proměnit nedokázali a na ukazateli skóre tak stále svítily dvě nuly. Kromě pokutového kopu si za celých devadesát minut ani jeden z týmů žádnou vyloženou gólovou šanci vytvořit nedokázal a diváci tak čekali na gól marně. I po závěrečném hvizdu hlavního rozhodčího zůstal stav utkání nezměněn a oba týmy nakonec brali po bodu za bezbrankovou remízu.

Ohlasy k zápasu

FC Chýnov

Vlastimil Hruška (hráč): "Do zápasu jsme šli s tím, že nutně potřebujeme bodovat, abychom se vzdálili konkutentům v tabulce. Soupeř z Vodňan byl kvalitní a prakticky nás v první půli k ničemu nepustil. Druhou půli jsme začali dobře a měli jsme několik nebezpečných standardních situací, ale nedokázali jsme je proměnit. Poté nás hosté začali přehrávat, z čehož vyplynula penalta, kterou náš brankář výborně vytěsnil. Zápas byl spíše o boji ve středu hřiště bez vyložených šancí, takže remíza asi odpovídá průběhu zápasu."
FK Vodňany

Václav Hrachovec (trenér): Hrálo se poměrně těžké a hodně tvrdé utkání. Prvních patnáct minut první půle byla hra vyrovnaná, pak jsme byli o malinko lepší než soupeř. Ve druhém poločase byl naopak prvních deset minut zase lepší soupeř, poté jsme zase začali hrát a zhruba v 70. minutě jsme bohužel neproměnili penaltu. Ale myslím, že remíza je spravedlivá. Kromě penalty si ani jeden z týmů vyloženou šanci nevytvořil a byl to spíš boj ve středu pole.