Muži A • Nechceme hrát o záchranu

17.08.2014 22:17

Určitě nechceme hrát o záchranu

Vodňany - Nový trenér Vodňan Václav Hrachovec by se chtěl prezentovat útočným fotbalem a být v tabulce nahoře.
Po skončení minulé sezony převzal tým fotbalistů Vodňan nový trenér Václav Hrachovec. V novém ročníku I. A třídy chce hrát 
v první polovině tabulky.
Co můžete za krátkou dobu působení u mužstva o něm říci?
Mužstvo až na malé výjimky fungovalo vcelku dobře, 
i když docházka na tréninky mohla být o něco lepší. Změnili jsme rozestavení a styl hry, chvilku trvalo, než kluci pochopili, co po nich chci. Ani teď to není úplně stoprocentní a ještě bude trvat, než si vše sedne. Někteří hráči mě příjemně překvapili, jednak svým přístupem a také předvedenou hrou. V minulé sezoně Vodňany skončily až desáté.
Kde byste se chtěl pohybovat?
Rozhodně nechceme hrát
 o záchranu. Byl bych rád, pokud budeme hrát v horní polovině tabulky a předvádět pohledný útočný fotbal. Nestanovil jsem si žádný cíl co se týká umístění. S vedením klubu jsme se dohodli, že chceme stabilizovat kádr, zapracovat do mužstva mladé hráče, nejlépe vlastní odchovance. Pro mě je důležité, aby fotbal kluky bavil.
Na čem jste v přípravě pracovali především?
Jedná se o letní přípravu, která je velmi krátká, takže je málo času. Některým hráčům se zdály tréninky náročné, já jsem ale jiného názoru, vše probíhalo
v normálu. Převážně jsme trénovali s míčem. Jednoznačnou slabinou je proměňování šancí, to je velký problém. Potom bychom měli zlepšit přechod do protiútoku. Je toho ale daleko víc.
Je něco, co vám před novým ročníkem kazí dojem?
U některých hráčů by mohla být trochu lepší docházka na trénink. Ale co je nejhorší, když někteří hráči jedou na dovolenou v době, kdy už začínají mistrovská utkání. To opravdu nechápu.
Byl jste spokojený s přípravnými zápasy?
Odehráli jsme 13 utkání – pět jsme jich vyhráli, dvakrát jsme remizovali a šestkrát prohráli. Výsledky pro mě nebyly důležité, podstatné bylo, jakou hrou jsme se prezentovali. Pokud jsme nastoupili v kompletní sestavě, byl jsem s výkonem mužstva celkem spokojen.
Jaké je konečné resumé změn 
v kádru?
Do týmu se vrátili Karel Kukla z Rakouska, z hostování Michal Hojdekr, Ladislav Benedikt, Tomáš Tichava, Ondřej Hudák. Do přípravy se zapojili dorostenci ročníku 1995. V případě potřeby nám vypomůže Václav Hrachovec ml., který má střídavý start do FC Písek. Odešli Libor Žák, Zdeněk Liška. Do přípravy se nezapojili Kouba 
a Konvička. V průběhu podzimu se nám vrátí z dlouhodobých pobytů v zahraničí Jan Chalupský a Jakub Bače.