Muži A • Po dlouhé době tři body

10.04.2017 08:42

FK Nová Ves-Brloh – FK Vodňany 1:4 (0:1)

Muži A • 1.A třída, sk. A16.kolo  |  Ne 9.4.2017  |  15:00  |  hřiště Nová Ves

Branky: 60. Anderle – 25. Malík, 78. Bače, 80. Varyš, 90. Varyš (pen.)

Rozhodčí: Jevčák – Izugrafov, Trčka.

Sestava: Váverka – Malík (68. Kvapil), Hajný (21. Hubáček), Šourek (88. Dušek) – Bečvář, Rauscher, Zborník, Bače – Jizba – Varyš, Polanský.

----------------------------------------
Naše mužstvo odjelo k dalšímu zápasu 1.A třídy do Nové Vsi. Toto utkání bylo pro naše hráče velmi důležité. V případě neúspěchu by se nám soupeř nebezpečně bodově přiblížil a mužstvo by reálně bojovalo o záchranu v soutěži. Hosté také měli domácím co oplácet, když v domácím utkání na podzim překvapivě polehli po špatném výkonu 1:3. V Nové Vsi je extrémě úzké hřiště a domácí umějí této skutečnosti náležitě využít, hrají jednoduchý fotbal plný tvrdých osobních soubojů.

Hostující trenér Hrachovec nasadil překvapivě do základní sestavy čtyři dorostence, z toho dva věkem patřící do mladšího dorostu. Naše mužstvo začalo velmi aktivně a soupeře jednoznačně přehrávalo. Vytvořené šance však zahazovalo jako na běžícím páse. Domácí celek se popstupně osměloval a pomocí nakopávaných míčů si vytvořil několik slibných příležitostí. Ke vší smůle musel pro zranění odstoupit v 21. minutě kapitán mužstva Jan Hajný, do hry poslal trenér dalšího dorostence.

Ve 25. minutě poslal do pokutového území střílený centr Láďa Jizba, až na potřetí dotlačil míč do sítě Lukáš Malík a hosté se mohli radovat – 0:1. Naši hráči se neustále tlačili před branku soupeře, další gól se jim vstřelit nepodařilo a soupeř čím dál tím častěji hrozil z nebezpečných protiútoků. Šance na obou stranách však zůstaly nevyužity a tak hostující mužstvo odcházelo do kabin se zaslouženým, leč hubeným vedením.

Do druhého poločasu vstoupili domácí s velkou aktivitou a snahou o změnu skóre ve svůj prospěch. Hosté vyklidili střed pole, prohrávali osobní souboje a bylo jen otázkou času, kdy padne vyrovnávací branka. Stalo se tak v 60. minutě, kdy po dobře zahraném trestném kopu se ve skluzu trefil Jiří Andrle a domácí zaslouženě vyrovnali na 1:1. V tu chvíli byli domácí lepším mužstvem a mohli jít i do vedení, ale domácí útočník ve velké šanci pouze přestřelil  Váverkovu branku. V této fázi utkání to s naším mužstvem nevypadalo dobře.

V 78. minutě se chytrou střelou prosadil Jakub Bače a vrátil tak hostujícímu týmu vedení 1:2. Od té doby bylo na hřišti pouze jedno mužstvo a hned v 80. minutě to byl kanonýr Jakub Varyš, který suveréně proměnil svůj únik a s přehledem zvýšil na 1:3. Tato branka domácí definitivně zlomila a v závěru utkání, v 90. minutě proměnil pokutový kop Jakub Varyš a uzavřel tak skóre utkání na konečných 1:4.

Hosté si po bojovném utkání odvážejí zaslouženě tři body a oplatili tak domácím podzimní prohru. Utkání odřídili suveréně všichni tři rozhodčí a přispěli svý výkonem ke kvalitě utkání.

Komentář trenéra (Václav Hrachovec):

Jsem rád, že naše mužstvo získalo tři body. Vítězství se nerodilo vůbec snadno, ale myslím že jsme vyhráli zcela zasluženě. Velkým příslibem pro vodňanský fotbal jsou všichni dorostenci, kteří ve svém věku hrají opravdu skvěle. Nerad chválím jednotlivce, ale dnes udělám vyjímku. Nejlepším hráčem utkání byl jednoznačně Luděk Zborník, pochvalu zaslouží ale celé mužstvo, které dnes táhlo za jeden provaz a po dlouhé době hrálo opravdu jako tým. Věřím, že tato výhra zvedne našim hráčům sebevědomí a budou předvádět lepší výkony než tomu bylo doposud.