Muži A • Povedená odveta za pohár

01.06.2016 19:58

Sokol Sezimovo Ústí - FK Vodňany "A"  0:4 (0:0)

Muži A • mistrovské utkání 1.A třída - 23.kolo  |  So 28.05.2016  |  15:00  | hřiště Sesizomovo Ústí
Rozhodčí: Šimšík Jan - Kroutl Vít, Ondřej Adam

Branky: 50. D. Bečvář , 66. J. Volmut , 73. J. Volmut , 86. J. Varyš

Sestava: Budín – Malík (28. Janda), Kukla, Hojdekr – Bečvář (83. Hajný), Josef Chalupský (46. D. Vítovec), Rauscher, Bače – Volmut – T. Vokatý, Varyš (87. Kašpar)

Zdroj: https://strakonicky.denik.cz/fotbal_region/osek-b-i-do-tretice-zvitezil-nadeje-na-udrzeni-je-realnejsi-20160601.html

Václav Hrachovec, trenér:

„Pozměnil jsem složení obrany, v předchozím vzájemném utkání nám totiž nefungovala hra krajních obránců. Podali jsme zodpovědný výkon, kluci hráli kolektivně. A po nádherné brance Bečváře jsme hru ovládli a kontrolovali, soupeř si nevytvořil nic. Dvakrát se potom ještě trefil Volmut a jednou Varyš."
Zdroj: https://strakonicky.denik.cz/fotbal_region/osek-b-i-do-tretice-zvitezil-nadeje-na-udrzeni-je-realnejsi-20160601.html

 

Vodňany vrátily Sezimáku pohárovou porážku

V týdnu se oba týmy střetly ve finále krajského poháru, kde první zápas ovládli fotbalisté Sezimova Ústí. O víkendu tomu však již bylo úplně jinak, když si tři body připsaly Vodňany.

První poločas gól nepřinesl...

Oba týmy se proti sobě postavily v průběhu tohoto týdne hned dvakrát, jelikož ve středu byl na programu finálový zápas, ve kterém Vodnňany na svém hřišti podlehly Sezimáku 2:3. O to více motivace k odplatě museli mít vodňanští fotbalisté o víkendu, kdy se tyto celky potkali znovu, tentokrát se však hrálo na hřiště sezimoústeckého Sokola. V první pětačtyřicetiminutovce měli o něco více ze hry hosté, ale jejich útočné snahy se jim v gól přetavit nedařilo. Ani domácí se na druhé straně nedokázali prosadit přes pozornou obranu hostí a skóre utkání tak zůstávalo neměnné. Bezbrankový stav nakonec vydržel až do poločasové přestávky a do šaten se tak odcházelo za stejného stavu, jakým utkání začalo, tedy 0:0.

Vodňany začaly pálit ostrými...

Lepší taktiku na svého soupeře o poločasové přestávce nejspíše vymysleli hosté, jelikož se hned v 50. minutě ujali zásluhou Bečváře jednobrankového vedení. Domácím se na tuto branku nepodařilo rychle odpovědět a v 66. minutě přispěchali hosté s druhým úderem. Na rozdíl dvou gólů zvyšoval Volmut, 0:2. Ten byl střelecky při chuti a v 73. minutě se zapsal na střeleckou listinu zápasu podruhé, když poslal Vodňany již do tříbrankového trháku. V 86. minutě stvrdil vítězství hostujícího celku čtvrtým gólem Varyš a o osudu utkání bylo rozhodnuto. Vodňanům se tak podařilo vrátit svému soupeři pohárovou porážku.

Ohlasy k zápasu

FK Vodňany
Václav Hrachovec (trenér):
Výsledek velmi dobrý, myslím si, že zasloužené vítězství. Mrzí mě, že jsme něco podobného nedokázali předvést i ve středu v poháru, kdy jsme se stejným soupeřem prohráli 3:2. Dnes jsme odehráli velmi dobré utkání. Udělali jsme dobré změny v sestavě, které se nakonec osvědčily. Celý tým hrál dobře a zvlášť bych chtěl pochválit Bečváře a Volmuta, kteří zařídili první dva góly.