Muži A • Prohra s Pískem "B"

02.08.2016 08:37

Nabitý víkend završily Vodňany přípravou s Pískem B

Vodňany: Náročný víkend zakončily Vodňany přátelským zápasem proti rezervě Písku. Ta si po přestávce vytvořila převahu, kterou zužitkovala třemi góly. Poslední červencovou sobotu (30. 7. 2016) pořádají ve Vodňanech již 22. ročník Memoriálu Jana Macha, jehož se zúčastní Kaplice, Prachatice, domácí tým a rakouský Gmünd.

V prvním poločase se hrál rychlý, zajímavý fotbal, na čemž měla zásluhu obě mužstva. Vedení se ujalo již ve 13. min. hostující mužstvo zásluhou Machovského, jehož střela z poza šestnáctky skončila u levé tyče Budínovy branky. Domácí podržel mezi 20. a 25. min. brankář Budín, když nejdříve reflexivně vyrazil nohou střelu hostujícího útočníka z bezprostřední blízkosti a potom po závaru před brankou zachránil na brankové čáře.

Zajímavé příležitosti měli i domácí, ale vyrovnat se jim podařilo až ve 44. min. z penalty. Volmut vyslal uličkou Nováka do vápna hostů, obránci jej však zastavili za cenu faulu a nařízenou penaltu proměnil s přehledem Varyš.

V průběhu druhého poločasu se začala projevovat na domácích únava ze sobotního turnaje v Olešníku. Hosté, kteří přijeli s mladým, rychlým a důrazným mužstvem, ovládli hru a v rychlém sledu vstřelili tři branky. Domácí prostřídali sestavu a bojovali až do konce. V závěru se jim podařilo snížit na přijatelných 2:4 Varyšem, který využil kolmou přihrávku do otevřené obrany hostů.

 

FK Vodňany - FC Písek B 2:4 (1:1)
Góly: Varyš 2 (1x z 11) - Machovský, Keclík, Zborník, Blažek. Rozhodčí: R. Mráz. Diváků: 100.

Vodňany: Budín - Malík, Machnyk, Staněk - Chalupský, Rauscher - Bečvář, Volmut, Vokatý - Varyš, Novák. Střídali: Hubáček, Mráz, Kašpar, Polanský.

FC Písek B: Jevčák - Hudák, Uhlík, Velek - Listopad, Zborník, Machovský, Keclík, Růžička – M. Held, J. Held. Střídali: Blažek, Buchtele, Šourek a Holub.