Muži A • Rozhovor s Karlem Kuklou

25.10.2014 07:20

ROZHOVOR 
Karel Kukla: Fotbal je můj život, ale dcera Nelinka je na prvním místě

Karle, ty jsi zkusil i zahraniční angažmá, kde všude si hrál a jaké to bylo?
Hrál jsem ve fotbal v Rakousku ve dvou klubech stejnou soutěž, nejdříve jsem hrál šest let za Union Windhaag a poté dva roky Union BadKreuzen. Je to dobrá zkušenost, poznáš nové lidi, nové metody a tréninky, kdy se hodně pracuje s míčem a míň se dbá na fyzickou kondici. Dostal jsem se do menších klubů, kdy každý svým způsobem pracuje pro klub a město. Co mě překvapilo, tak už ve 29 letech většina končila fotbalovou kariéru a dál se zapojovali jinak, i když mohl ještě hrát.
Když jsme se dostali na věk, nenapadlo tě už někdy skončit s fotbalem, zvlášť když nedávnou jsi byl vážně zraněný?
Čekal jsem, jak mé zranění dopadne. Ale fotbal je můj život a zatím s ním nehodlám skončit, dokud budu zdraví, tak se budu snažit hrát. Potom se budu dál točit kolem fotbalu.
V létě tě do Vodňan přivedl trenér Hrachovec. Jak s emotivním Vaškem vycházíš a jak to s tebou bude po skončení podzimní sezóny?
Skončilo mi hostování v jednom týmu v Rakousku a já se rozhodoval, co bude dál. Oslovili mě trenéři Radek Varyš a Vašek Mareš, ale ty nakonec Vodňany netrénovali, takže poté jsem asi měsíc jednal s Vaškem Hrachovcem. Pro mě bylo rozhodující, že se mi měla narodit dcera (pozn. autora 15. 8. 2014 se Karlovi Kuklovi narodila dcera Nelinka). Jinak Vaška znám delší dobu, takže v tom jsem problém neviděl, máme podobné fotbalové myšlení. Jak to bude na jaře ještě nevím, musíme si společně sednout a zhodnotit průběh podzimu.
A jak momentálně vidíš výsledky A mužstva a i tvoje výkony?
Co se týče A mužstva, tak ty výsledky jsou poměrně slušné, nicméně mrzí mě zápas v Mirovicích, kde jsme odehráli špatné utkání a potom po taktické stránce zápas ve Vimperku, kde jsme vedli 2:0 a nakonec jsme remizovali. Určitě jsme také nezvládli poslední utkání s Týnem, kdy jsme hráli proti devíti lidem a vedli jsme 2:1. Máme mladý kádr, takže tým je perspektivní s výjimkou mě a Jirky Nováka (smích).
Karle ty jsi byl vždycky střelec, ale zatím máš na kontě jenom čtyři góly, není to málo?
Je, čekal jsem více gólů, zřejmě jsou tady menší brány než v Rakousku.
Karle jak už jsi uvedl, jsi v kádr po brankáři Novákovi nejstarší, jak se cítíš mezi mladými hráči?
Cítím se dobře, byl jsem vždycky kolektivní a mám rád různé legrácky.
Vím, že jsi specialista v legráckách něco jako Pavel Horváth v Plzni. Můžeš říct nějakou legrácku, co jsi někomu provedl?
Naposledy jsme brankářovi Novákovi oblepili věci policejní páskou, kdy jeho taška zůstává pořád na jednom místě. Policejní terminologií jsme zajistili místo činu.
Když už jsi zmínil tvé pracoviště, tak asi tvůj největší fotbalový zážitek se pojí s policií ne?
Určitě s policejní reprezentací jsme se dostali do Monaka, Německa, Holandska, Francie a dalších zemí, kde jsme hráli turnaje a přátelské zápasy. V roce 2007 se u nás konalo Mistrovství světa Policie, které jsme vyhráli a já byl členem týmu.
Od fotbalu trochu odbočíme, jak vidí rodina tvojí sportovní kariéru?
Moje přítelkyně Jitka mě sice podporuje, ale radši by mě viděla hrát někde jinde, jelikož ve Vodňanech je dobrá parta a já se vždycky trochu zpozdím. Tohle předpovídala už v létě, když jsem se rozhodoval, že takhle to dopadne. Fotbal ve Vodňanech je pro mě srdeční záležitostí, dokud stíhám tak bych chtěl ve Vodňanech zůstat.
A jak vidíš fotbal ve Vodňanech ty, změnil by si něco? (dlouze přemýšlí)
Zatím dění v klubu vnímám jako hráč, takže chod klubu jde mimo mě. Možná si v zimě připravím sako a budu kandidovat do vedení. (smích) Chci poděkovat všem lidem, co se starají o vodňanský fotbal.
Očima trenéra Václava Hrachovce:
Karel je osobnost mužstva, má velmi dobrý přístup a někteří mladší hráči by si z něj měli vzít příklad. Pro mě nepostradatelný hráč velmi dobrý na hřišti i v kabině (tam je možná lepší než na hřišti) jsem rád, že v létě přišel a pevně věřím, že zůstane i jarní část sezony. Takového hráče bychom těžko nahrazovali.