Muži A • Vydařená generálka

27.03.2016 18:54

FK Spartak Kaplice - FK Vodňany 1:5 (1:2)

Muži A • přípravné utkání   |  Pá 25.03.2016  |  11:00  | Kaplice
Branka:  Varyš 3, Vokatý T., Kvapil 

Sestava: Budín (72´Dušek) -Vítovec O. ( 46´Vokatý T.), Kukla (55´Vítovec D.), Vokatý M. ( 2´Bečvář - 72´Kašpar )  - Malík (72´Kvapil), Rauscher, Chalupský, Hojdekr  - Volmut - Varyš (60´Hubáček), Veselý

 

Kaplice dostala od Vodňan tvrdou lekci

Kaplice: Poslední přípravný duel si Kaplice s celkem Vodňan domluvila již na sváteční páteční den. Spartakovci nedokázali navázat na herní pohodu z minulého střetnutí, když za svým soupeřem zaostávali prakticky ve všech herních činnostech. Naproti tomu hosté hráli s chutí, ve většině případů dobře kombinovali a vytvářeli si i brankové příležitosti.

Hosté také jako první vážněji zahrozili. V desáté minutě hry skončila vedle branky tečovaná střela Varyše. Po následném rohovém kopu Volmuta hlavičkoval mimo domácí svatyni Raušer. Domácí se připomněli po čtvrthodině. Měli výhodu přímého kopu a střela Hamiho skončila nad břevnem.

První opravdu gólovou možnost na otevření skóre střetnutí měli Kapličtí. Vosátka přesným pasem za beky našel na pravé straně rozběhnutého Hoška, který pronikl až před brankáře, jenomže vyběhnutého Budína prostřelit nedokázal. Trestný kop měli ve dvacáté minutě k dispozici i hosté. K jeho provedení se postavil Volmut, branka Spartaku mu však byla malá.

Skóre se poprvé měnilo v polovině prvního dějství. Vedení se ujali Vodňanští, když celou situaci jim spartakovci velice usnadnili. Po centru Malíka z pravé strany sice Veselý mířil jen do tyče, ale doražený balon dopravil do sítě pohotový Jakub Varyš – 0:1.

Kaplickým chyběl větší pohyb, hosté měli dostatek prostoru ke kombinaci, a toho také dokázali dokonale využívat. Ve 26. minutě mohl jejich vedení navýšit Volmut, mířil mimo kaplickou branku. O několik minut později obdobná situace. V tomto případě mohl skórovat Veselý, ale ani proti jeho zakončení nemusel gólman Ottenschläger zasahovat.

A hosté za neproměněné šance pykali. Ve 38. minutě po rychle provedeném autovém vhazování zatáhl míč z pravé strany do vápna Hošek a nabíhající David Smolen s notnou dávkou štěstí dostal míč za brankovou čáru – 1:1.

Marek Hami v obranném zákroku proti pronikajícímu Romanu Veselému. Foto: Libor Granec

 

Po prvním poločase však přece jenom byli o gól lepší hosté. Krátce před pauzou se jim totiž podařilo přidat druhý gól, když po akci z pravé strany a zpětné přihrávce skóroval střelou po zemi opět Jakub Varyš – 1:2.

Tak jak skončil poločas první, začal i ten druhý, tedy gólem vodňanského Jakuba Varyše. Ten po autovém vhazování za nepozornou kaplickou obranu postupoval sám na střídajícího gólmana Říhu, mířil sice však jen do něj, ale odražený míč po odrazu od právě Jakuba Varyše doputoval do branky – 1:3. Šťastně zkompletovaný hattrick hostujícího útočníka.

Ten dělal domácí obraně velké problémy a byl to znovu on, kdo v 54. minutě byl v samostatném úniku, ale mladého Říhu překonat nedokázal. Na druhé straně mohl snížit střídající Divoký, ale pokus o přehození vybíhající gólman Budín se štěstím vytěsnil mimo.

Více brankových příležitostí bychom ale napočítali na straně hostů. V 65. minutě křížnou střelu Chalupského stačil Říha vyrazit, vzápětí do branky putoval lob jednoho z hostujících hráčů, ale Janura stačil míč z prázdné branky vykopnout.

Pak se připomněli také Kapličtí, ale Hošek z pravé strany prudkou střelou Budína překonat nedokázal. Čtvrthodinu před koncem zápasu hosté odskočili již na rozdíl tří branek. Po přesném vysunutí se ocitl sám před brankářem střídající Tomáš Vokatý a křížnou střelou upravil již na 1:4. Zmar domácích pak výmluvně dokumentovala 85. minuta utkání, kdy nikým neatakovaný obránce Daniel ztratil balon a dopřál tak chvíli slávy mladému Martinu Kvapilovi, který ve své gólové příležitosti nezaváhal – 1:5.

Domácí mohli hned v následující minutě alespoň korigovat, ale šance Šálka zůstala nevyužita. Kapličtí tak v posledním přípravném utkání schytali tvrdou lekci. Takovýmto přístupem by v mistrovských zápasech příliš bodů nezískali. Co se týče hostů, jejich forma zdá se být načasovaná, ale až mistrovské zápasy ukážou, jak na tom ve skutečnosti oba dva týmy jsou.

FK Spartak Kaplice – FK Vodňany 1:5 (1:2)
Branky: 38. Smolen – 23., 44. a 47. Varyš, 74. T. Vokatý, 85. Kvapil. Rozhodčí: Crkva. Bez karet.

Kaplice: Ottenschläger – Kuchař, Vosátka, Hami, Doubrava, F. Marek, Micák, Janura, Smolen, Hošek, Řežáb. Střídali Divoký, Valíček, Daniel, Šálek, F. Říha ml.

Vodňany: Budín – M. Vokatý, Kukla, O. Vítovec, Hojdekr, Jos. Chalupský, Raušer, Malík, Volmut, Veselý, Varyš. Střídali D. Vítovec, T. Vokatý, Hubáček, Bečvář, Kvapil, Kašpar, Dušek.

Text a foto: Libor Granec