Muži A • Výhra s Vimperkem

04.04.2016 07:33

FK Vodňany "A" - TJ Šumavan Vimperk 3:1 (2:1)

Muži A • mistrovské utkání 1.A třída - 15.kolo  |  So 02.04.2016  |  16:30  | hřiště Vodňany

Rozhodčí: Crkva Robert - Vítek Miroslav, Křížek Danek

Branky: Rauscher, Volmut, Chalupský
 

Sestava FK Vodňany:
Jan Budín - Michal Hojdekr, Karel Kukla, Lukáš Malík (86. Filip Hubáček) - Josef Chalupský, Jaroslav Rauscher - Jakub Bače (90. Miroslav Kašpar) , Jaroslav Volmut, David Bečvář (66. Ondřej Vítovec) - Roman Veselý, Jakub Varyš (89. Martin Kvapil)

 

V 7. minutě zahrál přímý kop z poloviny hřiště Volmut, hostující brankář pouze míč vyrazil před sebe. Snadnou úlohu již měl Jaroslav Rauscher, který míč dorazil z blízkosti do prázdné branky 1:0. S hosty to otřáslo, jelikož o dvě minuty později prošel Varyš hostující obranou jako nůž máslem, brankář pouze míč vyrazil před sebe a Veselý branku těsně přestřelil. O minutu později měl gólovou situaci na kopačkách Bače, ale neuspěl. V 17. minutě to zkusil přímo z rohu Volmut, na poslední chvíli zareagoval brankář Wagner a míč vyrazil nad branku. Ve 22. minutě poslal Volmut Bačeho po levé lajně, ten se prosmýkl hostující obranou a předložil exkluzivní přihrávku na kapitána Volmuta a ten z blízkosti míč uklidil do branky 2:0. Ve 25. minutě se do první šance dostali hosté a hned ji využili. Útočník Málek si položil brankáře Budína a pohodlně zavěsil do branky 2:1. Ve 41 minutě opět zahrával přímý kop Volmut a hosté si málem srazili míč do branky. Stejná situace poté následovala i při rohu. Obrana hostů zareagovala na poslední chvíli a míč odkopla z brankové čáry. 
 
Domácí byli v první půli daleko aktivnější, především prvních 25 minut. Poté inkasovali a hra se vyrovnala.
 
V 52. minutě chytil jako poslední Hojdekr unikajícího hráče a dostal červenou kartu. Hosté zahrávali přímý kop z 18 metrů, ale hostující Vondrášek trefil pouze zeď. Poté se hosté snažili o vyrovnání, ale měli pouze platonický tlak. V 77. minutě nesmyslně hostující hráč fauloval ve vápně Varyše a rozhodčí nařídil pokutový kop. Ten s přehledem proměnil Josef Chalupský, když poslal míč levé tyči po zemi 3:1. V 85. minutě měli hosté
tutovku, ale Budín reflexivně střelu vyrazil na roh. V závěru ještě vytěsnil brankář Budín jedovatou střelu na roh, více toho hosté nestihli.
 
Domácí vyhráli zaslouženě, když měli více gólových příležitostí. Druhý poločas ovlivnilo vyloučení Hojdekra, přesto si hosté vytvořili šance až v závěru, když už bylo o vítězi rozhodnuto.

Komentář trenéra:

Dnes nás čekal hodně těžký soupeř, s kterým jsem za mé působení ve Vodňanech ještě nevyhrál a bilance jedné remízy a dvou proher tomu nasvědčovala.
Do utkání jsme vstoupili dobře a po 20 minutách jsme vedli 2:0. V tu chvíli jsme byli jednoznačně lepší a v utkání jsme tahali za delší provaz. Soupeř z ojedinělé akce snížil a hra se vyrovnala. utkání jsme dohrávali o jednoho hráče méně, po vyloučení Hojdekra. Závěr utkání jsme zvládli a zaslouženě jsme získali tři body