Muži A • Zasloužená porážka S Vimperkem

29.03.2015 19:51

FK Vodňany – TJ Šumavan Vimperk 1:3 (0:1)

Muži A • Mistrovské utkání  |  Ne 29.03.2015  |  15:00  |  Vodňany

Branka: Vokatý T.

Sestava: Chalupský Jan – Janda (55. Vokatý M.), Machnyk (46. Benedikt L.), Staněk J. (76. Vítovec O.) – Bače, Chalupský Josef, Volmut, Hajný, Vokatý T. – Kvěch (85. Vítovec D.), Kukla. Připraven: Budín Jan.

Hned ve druhé minutě zahrozili hosté, když nebezpečnou střelu vyslal hostující Šíp. Pro domácí naštěstí minula těsně levou tyč. O minutu později písknul rozhodčí pro hosty diskutabilní penaltu. Tu proměnil k levé tyči Sýs, i když brankář Chalupský vystihnul směr střely 0:1. První příležitost si domácí vypracovali ve 13. minutě. Bače našel krásným centrem Kvěcha. Ten byl sám na penaltě, ale místo zpracování hlavičkoval k tyči, ale střela byla nedůrazná.Ve 21. minutě to zkoušeli hosté z přímého kopu z ostrého úhlu. Brankář Chalupský byl ale pozorný. Poté si domácí snažili vytvořit tlak. Ač měli míč častěji na svých kopačkách, tak si žádnou vážnější šanci nevytvořili. Hosté se snažili o rychlé protiútoky, ale také si nevytvořili žádnou vážnější šanci. Do druhé půle vstoupili aktivněji domácí.
V 50. minutě střílel z dobré pozice Volmut, ale míč těsně minul pravou tyč. Hned o minutu později udeřili hosté. Ze středu hřiště míč putoval do pokutového území. Zde zaváhala kompletní domácí obrana a Málek pohodlně míč uklidil do branky 0:2. V 57. minutě mohlo být pro hosty ještě veseleji. Domácí zahráli neskutečný kiks na v pokutovém území, který naštěstí uhasil brankář Chalupský reflexivním zákrokem.
V 72. minutě mohli domácí korigovat výsledek. Benedikt se hezky uvolnil na vápně, před ním už stál pouze hostující brankář. Branku ale přestřelil. V 81. minutě domácí udělali chybu ve středu hřiště, hosté rychle posunuli míč na volného Svěchotu. Ten přízemní střelou k levé tyči nedal domácímu brankáři šanci 0:3. V 86. minutě mohli domácí výsledek korigovat, ale v závaru před brankou opět neuspěli, když branku přestřelili. V poslední minutě se domácí přece jen dočkali čestného úspěchu. Přímý kop ze 17 metrů zahrál k pravé tyči Tomáš Vokatý a snížil na konečných 1:3. Šumavan Vimperk vyhrál zaslouženě. Trestal hrubé chyby domácích v obraně.

Hodnocení trenéra Hrachovce:
Dnešní utkání se mi hodnotí těžce. Jsem zklamaný z předvedené hry a z přístupu hráčů.
To co jsme dnes předvedli nemá s fotbalem nic společného.
Soupeři blahopřeji k zaslouženému vítězství.Věřím, že v příštím utkání se naše hra podstatně změní.
Omlouvám se všem fanouškům vodňanského fotbalu.