Muži A • Z Vimperka vezeme pouze bod

23.08.2016 07:52

TJ Šumavan Vimperk - FK Vodňany "A"   1:1 (0:1)

Muži A • mistrovské utkání 1.A třída – 2. kolo  |  So 20.08.2016  |  15:00  |  hřiště Vimperk

Rozhodčí: Rinth Jan - Ťupa Michal, Petričák Daniel
Branky: Rauscher
Sestava: Budín – Staněk (44. Veselý), Hajný, Bečvář – Novák (83. Kvapil), Rauscher (81. Hubáček), Chalupský, Vokatý (10. Malík) – Volmut – Varyš (71. Vítovec), Bače.

Ve druhém kole nás čekal nepříjemný soupeř, který v prvním kole vyhrál vysoko 6:3. Čekali jsme velmi těžké a tvrdé utkání. Tyto obavy ale zastínil výkon trojice rozhodčích, kteří neuvěřitelným způsobem výrazně  ovlivnili celé utkání. Hodně těžce se motivují hráči, když vidí, jakým způsobem je utkání vedeno. Zápas byl zahájen o 18 minut později, rozhodčí se v čase 14.58 vypotáceli z bufetu na hřišti a v civilu šli přes celou hrací plochu do kabiny rozhodčích.

Utkání jsme začali dobře, kontrolovali jsme hru a soupeře jsme nepouštěli do žádných šancí. Většinou se hrálo ve středu hřiště. Již v 10. minutě musel pro zranění opustit hřiště Tomáš Vokatý, ale to ještě nebylo nic v porovnání s tím, co se stalo v dalším průběhu utkání. V 18. minutě chytil nesmyslně brankář domácích míč dva metry mimo pokutové území, píšťalka rozhodčího zůstala němá. Ve 27. minutě byl domácím hráčem Radkem Ketzerem tvrdě atakován, úderem do hlavy, David Bečvář. K údivu všech obdržel žlutou kartu kapitán hostů Jaroslav Volmut a hráč domácích vyvázl bez trestu. V 32. minutě odpověděli naši hráči na domácí tvdost pohlednou kombinační akcí, kdy po centru Volmuta vstřelil branku Rauscher – 0:1. Poté se hrálo ve středu hřiště bez větších možností. Další moment, který výrazně ovlivnil průběh celého utkání, nastal ve 39. minutě: David Bečvář fauloval domácího hráče, za což následně obdržel oprávněně žlutou kartu, a po tomto souboji ležel na zemi. Po odpískání hráč domácích Radek Ketzer nejprve úmyslně šlápl na ležícího Davida Bečváře a vzápětí ho kopl do hlavy. Jakub Bače ho odstrčil a obdržel červenou kartu, Ketzer pouze žlutou. Ve 45. minutě museli hosté střídat dalšího zraněného hráče.

Do druhého poločasu nastoupili hosté v deseti a domácí vytvořili velký tlak. Bylo jen otázkou času, kdy Vimperk vyrovná. Zahazovali šance jak na běžícím pásu. V 66. minutě se už domácím vyrovnat podařilo a velkou roli v tom sehrál opět hlavní rozhodčí, který neodpískal evidentní ruku domácího hráče. Ten si nejprve zpracoval míč rukou a následně přihrál spoluhráči, který s přehledem vyrovnal na 1:1. Tlak domácích narůstal, ale neproměňovali i ty nejvyloženější šance. To i přesto, že hosté dohrávali v devíti, bez dvou vyloučených hráčů. V 73. minutě byl neoprávněně  vyloučen Jan Hajný, který nejprve fauloval u rohového praporku domácího hráče a obdržel svou první žlutou kartu v utkání. Podle rozhodčího to však údajně byla již druhá (ve 40. minutě dostal kartu David Bečvář). Následně musel trenér hostujícího mužstva vystřídat pro zranění další dva hráče Jaroslava Rauschera a Martina Nováka. Hosté bojovali do konce utkání a remízu jen s vypětím sil udrželi i když se utkání dohrávalo v přesile 14 proti 9. Každý, kdo byl na utkání, si udělá obrázek sám, ale jisté je, že na tohle lidé chodit nebudou. Chci věřit tomu, že to bylo pochybení jedinců. Ale kdo ví...

Komentář trenéra Václava Hrachovce:
Už dlouho se věnuji fotbalu, ale tomu, co jsem dnes viděl, odmítám uvěřit. Je to bezmoc a jsem zvědav, jakým způsobem se k tomu postaví odpovědné orgány. Myslím si, že vše bude smeteno ze stolu, jakoby se nic nestalo. Ze všech stran slyším, že pokud budeme protestovat, tak si pouze ublížíme a rozhodně si nepomůžeme. Avšak to, co předvedli rozhodčí v dnešním utkání, je prostě neuvěřitelné. Těžko se mi hodnotí hráči, těm můžu poděkovat za bojovnost. Jsem rád, že trenér domácích situaci uklidňoval a svým chováním přispěl ke zklidnění celkového průběhu. Mám jeden dotaz. Kam zmizel po utkání pomezní rozhodčí Petričák? Zřejmě nevolnost...?