Muži B • Famózní Novák a chyby Volyně, tři body pro Vodňany

01.06.2016 20:28

FK Vodňany "B" - TJ Hradiště 0:3 (0:0)

Muži B • mistrovské utkání 1.B třída - 23.kolo  |  Ne 29.05.2016  |  17:00 | hřiště Vodňany

Rozhodčí: Klimeš Jiří- Ovčáček Josef, Sadlak Ondřej

Branky: 66. J. Varyš , 78. J. Bače - 35. T. Škopek


Sestava Vodňany B:

Novák – Färber, Filip, Janda – Bače, Rauscher, Hajný (58. Štěch – 89. Kašpar), Malcher – Machnyk (46. Polanský) – Šmíd, Varyš (92. Želízko – 95. Martan).
Zdroj: https://strakonicky.denik.cz/fotbal_region/volyne-ztratila-dalsi-body-na-hristi-vodnan-20160601.html

 

Volyně ztratila další body na hřišti Vodňan

 Na každé straně byl jeden vyloučený. Z řad domácího béčka nedohrál Färber, za volyňské Škopek.

Zdroj: https://strakonicky.denik.cz/fotbal_region/volyne-ztratila-dalsi-body-na-hristi-vodnan-20160601.html

Václav Hrachovec, zaskakující trenér Vodňan B: „Bylo to velmi nervózní utkání, ze strany soupeře agresivní s hodně tvrdými zákroky. Je i trestuhodné, co předvedli činovníci Volyně… Na hřišti jinak hosté byli fotbalovější a šli do vedení, ale my jsme po dvou chybách soupeřovy obrany stav otočili góly Varyše a Bačeho. Utkání by spíše slušela remíza. Excelentní zákroky předváděl brankář Novák."

Luděk Cimrhanzl, trenér Volyně: „Zápas jsme si prohráli sami, měli jsme víc šancí. Bohužel jsme je kromě jedné Škopka neproměnili. Soupeř trestal z rychlých brejků. Hodně dobře se na nás připravil po všech stránkách. Ironicky ještě poznamenám – nepřál bych Vodňanům B sestup, protože jejich příprava na zápas může být oživením pro příští sezonu. Což někteří fanoušci Volyně nechtěli po zápase pochopit…"

Souboj dvou týmů z opačných pólů tabulky přinesl překvapení

Vodňany B hrající o záchranu se utkaly s Volyní, která bojuje o postup. V základní sestavě Vodňan se objevilo několik hráčů A mužstva a dorostenců, což mělo velký vliv na zápas.

Volyně vstřelila branku jako první

Již od začátku zápasu bylo vidět, že půjde o tvrdý fotbal. Vodňany B vstoupily do zápasu aktivněji a po celý první poločas byly lepším týmem, ovšem jejich úsilí nevedlo k žádné vyložené šanci a všechny akce končily spíše na hranici vápna. Naopak Volyně po své jediné větší šanci v prvním poločase udeřila jako první, když ve 35. minutě centr za obranu převzal samotný Škopek a prostřelil Nováka. Do kabin se odcházelo za stavu 1:0 pro hosty.

Dokonalé otočení Vodňan

Druhý poločas začali aktivněji hosté, kdy měli dvě opravdu vyložené šance, ale nestárnoucí brankář domácích Jiří Novák vše likvidoval. Postupem času se hra vyrovnala a iniciativu začaly přebírat Vodňany. V 66. minutě Varyš vyrovnal na 1:1, když dostal krásný pas mezi dva obránce a téměř z poloviny hřiště utekl obráncům hostů a pohodlně překonal volyňského brankáře. Za vyrovnaného stavu se hra začala opět přiostřovat a některé zákroky od volyňských hráčů byly opravdu k nepochopení. V 70. minutě sáhl rozhodčí pro červenou kartu, kterou udělil domácímu Färberovi, který strčil do protihráče po odehrání balonu, následně udělil červenou kartu volyňskému Škopkovi, který oplácel, ten ještě při odchodu do kabin nepochopitelně napadl vodňanského pořadatele. V této části hry byl zápas spíše o bojovnosti ve středu hřiště, kde pomalu Volyně začala domácí tlačit. Pro Vodňany by byl remízový výsledek s druhý týmem v tabulce výborným výsledkem. Ovšem s tímto výsledkem se nechtěl smířit výborně hrající domácí Bače a v 78. minutě otáčí zápas na 2:1, když se balonem nakopli dva hostující obránci a odražený míč poslal podél gólmana. V závěru zápasu hosté podtrhli svůj agresivní výkon, když domácí Rauscher dostal naprosto nepochopitelně loktem do krku od Martina Maliny, v době kdy byla přerušená hra. Konec zápasu si již Vodňany pohlídaly a senzačně tak zvítězily nad Volyní, nutno ovšem dodat, že výsledek je zasloužený, protože Vodňany byly po většinu zápasu lepší a aktivnější. Velkou zásluhu na tomto senzačním výsledku mají  hráči z A mužstva Vodňan.

Ohlasy k zápasu

SK Slavoj Volyně
Zdeněk Raba, jednatel: Úroveň utkání nepřevyšoval průměr. I když se zápas příliš nepovedl trojici rozhodčích, emocí bylo v hledišti i na hřišti zbytečně moc. Vše vyvrcholilo nechutnou taškařicí po utkání. Za tu by se měli všichni účastníci stydět.
Fk Vodňany
Václav Hrachovec: Utkání bylo bojovné a velmi tvrdé až zákeřné a to zejména ze strany hostujících hráčů. Stydět by se měli především funkcionáří volyňského mužstva a především pan Raba by si měl vspomenout na své chování. Jediný pan Hodoninský unesl porážku a choval se korektně. Utkání by slušela remíza.

 

Zdroj: https://strakonicky.denik.cz/fotbal_region/volyne-ztratila-dalsi-body-na-hristi-vodnan-20160601.html