Muži B • Remíza s Katovicemi B

03.05.2015 22:20

FK Vodňany – SK Katovice B 1:1 (1:0)

Muži B • Okresní přebor, 18. kolo  |  Ne 03.05.2015  |  17:00  |  Vodňany

Branka: Machnyk

Sestava: Jan Budín – Jiří Staněk, Martin Machnyk, Ondřej Benedikt – Lukáš Filip, Ondřej Vítovec (46. Lukáš Malík) – Petr Štěch (46. Roman Veselý), Daniel Rusín, Drahomír Vítovec – Tomáš Šmíd, Tomáš Kvěch (46. Tomáš Dvořák, 82. Jakub Varyš)

ČK: 51. Budín – 79. Neužil

Ve 3. minutě poprvé zahrozili hosté. Ti už se radovali, když rychlý brejk zakončili gólem, ale ten padl z ofsajdu. V 10. minutě se poprvé ke slovu dostali domácí. Machnyk poslal nebezpečný míč do pokutového území. Zde ho získal Šmíd a střelou z malého vápna orazítkoval pravou tyč. V 15. minutě zahrál Štěch rohový kop na hlavičku Vítovce. Ten mířil pod břevno, ale brankář jeho nebezpečnou hlavičku vyrazil na roh. V 17. minutě vystrčili růžky hosté. To zahrávali další standardní situaci a následná hlavička skončila těsně mimo branku. Ve 21. minutě poslal dlouhý výkop Budka na Šmída. Ten již ve vápně přihrál na Rusína. Jeho střela tancovala na brankové čáře, ale gól z toho nebyl. V další šanci se objevil Kvěch, když šel do souboje s hostujícím brankářem. Ten míč netrefil. Kvěch to zkusil do prázdné z úhlu, ale hostující brankář Brož na poslední chvíli zasáhl a míč vytěsnil z branky. V tu chvíli gradoval tlak domácích. Hned o chvíli později se již zdálo, že domácí uspějí. Tomáš Šmíd nebezpečně střílel k levé tyči hostující branky, ale brankář Brož předvedl zázračnou robinzonádu a míč vyrazil na roh. Následně hlavičkoval z malého vápna Tomáš Kvěch pod břevno a čaroděj Brož vykouzlil další neuvěřitelný zákrok. Ve 27. minutě byl nesmyslně faulován kapitán Filip. Penaltu proměnil Martin Machnyk k levé tyči, hostující brankář tentokrát šel na druhou stranu 1:0. Další šanci měl Rusín, ale skóre nezvýšil. Hosté se nadále bránili, ale domácí se již do konce poločasu neprosadili. Především brankář Ktovic Petr Brož přiváděl domácí hráče k zoufalství.

To druhý poločas začal nešťastně pro domácí. Malík poslal pomalou malou domu, kterou zachytil hostující útočník. Brankář Budín vyběhl z branky. Na kličku již nemohl zareagovat a útočníka fauloval. Následovala červená karta a přímý kop ze 16 metrů. Do branky se postavil Tomáš Šmíd a hosté míč zahráli do zdi. V 58. minutě dostali podobnou příležitost, když kopali ze 20 metrů. Ale míč směřující do branky pod břevno vytáhl skvěle Šmíd. V 62. minutě pískl diskutabilní penaltu rozhodčí Jáchim. Za hosty jí kopal Podskalský, ale Tomáš Šmíd robinzonádou k pravé tyči míč vyrazil. V 65. minutě srovnali křížnou střelou 1:1. V 71. minutě hostující hráč evidentně zahrál v pokutovém území rukou, ale k údivu všech, tentokrát nezapískal. V závěrečné desetiminutovce se mohli prosadit domácí, ale nebylo jim přáno. Nejdříve byl před hostující brankou závar, ale míč v brance neskončil. Poté Machnyk z přímého kopu poslal míč pouze do břevna. Ke konci hlavičkoval Varyš nad branku. V závěrečných vteřinách posadil Machnyk míč na hlavu kapitána Filipa, ale ten skončil těsně nad břevnem.