Na turnaji OFS ve Strakonicích obhájily FK Vodňany první místo

09.03.2015 20:23

Starší žáci U15 • Halový turnaj OFS  |  So 07.03.2015  |  10:00  |  Strakonice, sportovní hala  |  4+1, 1x10 min (o umístění 1x15 min)

Turnaje se zúčastnilo 10 týmů, které byly rozděleny do dvou skupin.

Skupina A: Poříčí, Junior Strakonice, Chelčice, Čestice a Katovice
Skupina B: FK Vodňany, Dražejov, Sokol Bavorov, Doubravice a Volyně

Systém turnaje: každý s každým + zápas o konečné pořadí se stejně umístěným týmem z druhé skupiny.

Do Strakonic jsme jeli oslabeni, na marodce zůstali Linhart, Šimoník a Daniel. Za svůj mateřský tým nastoupili Funda, Kvapil, Michalcová (všichni Sokol Bavorov) a Vondrášek (FK Chelčice).

FK Vodňany – Dražejov 7:0
Branky: Hrachovec 4, Fodor, Polanský, J. Moudrý

Do prvního utkání jsme vstoupili velmi aktivně. Zpočátku si hráči nemohli zvyknout na pomalejší míč. Poté hráči začali proměňovat své gólové příležitosti. V prvním utkání se výrazně prosadil štírek Hrachovec, který vstřelil čtyři góly.

FK Vodňany – Sokol Bavorov 3:1
Branky: Hrachovec, Polanský, Hoffman

V derby s Bavorovem jsme se prosadili jako první, kdy po výborném presinku získal míč Matěj Polanský a sám před brankářem si již věděl rady 1:0. Poté na druhé straně udeřilo duo Funda – Kvapil, které vyrovnalo na 1:1. V polovině utkání jsme přidali dva góly a zaslouženě jsme vyhráli. Nejdříve se ze střední vzdálenosti prosadil Jan Hoffman a skóre uzavřel nejmenší na hřišti za FK Vodňany Patrik Hrachovec.

FK Vodňany – Doubravice 8:1
Branky: Polanský 2, Hrachovec 2, Kašpar 2, L. Moudrý, Fodor,

Ve třetím utkání jsme opět předvedli útočnou hru. Čestný úspěch Doubravice jsme si dali sami, když Matěj Polanský poslal malou domu do protipohybu bezmocného brankáře Schwarze. Tím zkompletoval svůj hattrick, dva góly do sítě soupeře a jeden nám.

FK Vodňany – Volyně 0:0

V posledním utkání jsme se střelecky neprosadili. Hráči byli částečně nervózní s minulého turnaje z Týna nad Vltavou, kdy v posledním utkání jim uteklo vítězství mezi prsty. Přesto jsme měli několik gólových příležitostí. Tu největší neproměnil mladý Hrachovec, který neproměnil penaltu. V závěru utkání nás klíčovými zákroky podrželi brankář Schwarz a obránci Hoffman a Fodor.

Finále:
FK Vodňany – Junior Strakonice 2:1
Branky: Polanský, Hrachovec

Do finále jsme vstoupili úspěšně. Hned na začátku zápasu se nám podařilo skórovat po velmi pěkné kombinaci celé čtyřky. Míč postupně putoval po ose Jan Hoffman, Patrik Fodor, Patrik Hrachovec až k volnému Matěji Polanskému 1:0. Vše na jeden dotek. Poté si naše obrana dovolila menší pauza a soupeř rázem srovnal. Své umění v brance předvedl i Josef Schwarz, který normálně nechytá. V jednu chvíli se zdálo, že již byl překonán, ale rozhodčí gól nepískal. A tak Vodňany udeřily na druhé straně. Prosadil se opět snajper Hrachovec, kterému velmi dobře sekundoval Polanský. Závěr utkání byl vyhrocený, ale domácí se již neprosadili.

FK Vodňany obhájily vítězství v turnaji. Na druhém místě skončil domácí Junior, Třetí místo obsadila Volyně, následovalo je Poříčí. V derby o 5. místo uspěl Sokol Bavorov, šesté skončily Chelčice.

Nejlepším střelcem byl Patrik Hrachovec s osmi góly. Nejlepším brankářem byl vyhlášen Jaroslav Vondrášek z Chelčic.