Starší dorost U19 • V oslabené sestavě porážka

31.03.2015 06:35

TJ Slovan Břilice – FK Vodňany 3:1 (2:0)

Starší dorost U19 • Mistrovské utkání  |  SO 28.03.2015  |  10:00  |  Břilice

Branka: Roman Veselý

Sestava FK Vodňany: Petr Dušek – Lukáš Malík, Filip Hubáček (65. Tony Tran Viet Hung), Tomáš Hněvkovský (74. Štěpán Hubáček) – František Chalupecký, Albert Špatný, Vladislav Marek, Jakub Mráz (68. Václav Šabršula) – Roman Veselý. Připraveni: Jiří Šabršula, Jan Kalianko.

FK Vodňany přijel na hřiště do Břilice hodně oslaben. Museli nastoupit i hráči mladšího dorostu.

Hned v 5. minutě domácí potrestali hostující obranu s brankářem Duškem, který špatně vyběhl 1:0. V 10. minutě zahrozili domácí znovu. Tentokrát hodili dlouhý aut a hostující obrana ztěží odvracela nebezpečí. V 15. minutě podržel hosty brankář Dušek, když zlikvidoval nebezpečný pokus domácích. Ve 21. minutě se konečně probudili i hráči FK Vodňany. Nejdříve jsme zahrozili z rohu a poté z autového vhazování. Obě šance zůstaly nevyužité. Ve 27. minutě se do kombinace pustili ve středu hřiště Špatný společně s Markem, ale skóre se neměnilo. To o deset minut později domácí zužitkovali rychlý protiútok po pravé straně a bylo to rázem 2:0. V prvním poločase se hrál spíše podprůměrný fotbal. Domácí byli nebezpečný hlavně v úvodu zápasu. V půlce prvního poločasu převzali otěže hosté, ale jejich snaha nebyla korunována gólem. Tak přišel trest v podobě druhé branky z brejku.

Do druhé půle nastoupili hosté hodně nažhavení. Hned po rozehrání se dostal do šance aktivní Veselý, ale trefil pouze pravou tyč. V 55. minutě se dostal do šance Vladislav Marek, ale domácí brankář zabránil jistému gólu. To o minutu později se již jen mohl dívat, jak se míč třepotá v síti. Roman Veselý si udělal z domácích kužele, položil si i brankáře a do prázdné branky pohodlně skóroval 2:1. V 63. minutě se poprvé za druhý poločas dostali domácí do šance a hned ji zužitkovali 3:1. V závěru zápasu jsme mohli snížit, ale skóre se již neměnilo.

Václav Hrachovec, trenér staršího týmu Vodňan:
„Prohráli jsme se soupeřem z kategorie slabších. Jenže jsme nastoupili v oslabené sestavě, takže těžko klukům něco vyčítat. Hráli to, na co měli.
Pokud bychom byli kompletní, museli jsme vyhrát. Náš jediný gól dal Veselý."