Starší žáci U15 • Důležitá výhra s Pískem B

06.05.2015 22:15

FC Písek B – FK Vodňany 3:4 (1:2)

Starší žáci U15 • 1.A třída, 15. kolo  |  So 02.05.2015  |  10:00  | Putim

Branky: Polanský, Hoffman, Hrachovec, Kvapil

Sestava: Jaroslav Vondrášek – Josef Schwarz (Jakub Daniel), Radim Funda, Patrik Fodor, Lukáš Moudrý – Jan Hoffman, Martin Kvapil, Matěj Polanský, Miroslav Kašpar – Patrik Hrachovec (Filip Bína), Josef Moudrý (Gustav Orság)

 

Důležité utkání se hrálo v sobotu 2.5.2015 v Putimi. Domácí již tradičně proti nám nastoupili v nejsilnější možné sestavě, posílené o hráče z první ligy. FK Vodňany právě s tímto soupeřem prohrál jediné utkání v sezóně, když doma nešťastně podlehl doma 1:2.

Do Putimi jsme přijeli téměř v kompletní sestavě, chyběl pouze nemocný Šimoník a dlouho nehrající Linhart. Hráči byli od začátku nažhavení, aby soupeři oplatili jedinou porážku.

Do utkání jsme nemohli vstoupit lépe. Hned v první minutě po rozehrávce se do útoku pustil nažhavený Hrachovec. Hezky se uvolnil, míč prostrčil do vápna kapitánovi Polanskému a ten z první vystřelil po zemi. Míč se od levé tyče odrazil do branky a my vedli 0:1. V 10. minutě šikovně přihrál Kvapil Josefovi Moudrému, ale ten z vápna vystřelil těsně nad branku. V další minutě se objevil v šanci po rohovém kopu Kašpar, ale skóre se neměnilo. Hosté v tu chvíli kontrolovali hru, pokud se domácí dostali do náznaku šance, zlikvidovala ji pozorná obrana v čele s brankářem Vondráškem. Ten spolehlivě dirigoval obranu, vybíhal a chytil každý míč směřující do branky. Ve 27. minutě se uvolnil Hoffman, míč do vápna předal Hrachovcovi. Ten vymíchal pár obránců, ale nakonec na poslední chvíli zblokovali střelu mířící do branky. V 28. minutě ve středu pole získal míč Matěj Polanský, pasem uvolnil rychlíka Hoffmana. Ten zařadil rychlost, pláchnul domácím obráncům a z hranice vápna míč poslal do levé šibenice 0:2. Domácí byli v šoku. Přesto do poločasu snížili, když jim k tomu pomohl rohový kop a nedůraz hostující obrany. Domácí útočník poté z malého vápna poslal míč pod víko 1:2.

Do druhé půle jsme se opět zakousli do soupeře. Hned v úvodu byl závar před domácí brankou, ale Kašpar zakončil vedle. Poté kombinace Hoffman J. Moudrý skončila nad brankou, když prvně jmenovaný se šikovně uvolnil a poslal míč před branku. Zde byl sám Moudrý, ale míč měl na dlouhou nohu a tak ve skluzu trefil míč nad branku. V další gól mohl přidat Hoffman, kterého opět uvolnil Polanský, ale místo aby dal gól, tak nezakončil. Ve 47. minutě kopali domácí přímý kop z hranice vápna. Míč už směřoval do pravé šibenice, ale střelu vyrazil dobře chytající Vondrášek. Bohužel pro hosty nechali domácí dorážet a bylo to 2:2. V tu chvíli převzali domácí otěže. Ještě se v šanci objevil Kvapil, po kombinaci Hoffman a Bína, ale byl z toho pouze roh. A tak na druhé straně z rychlého brejku udeřili domácí a bylo to 3:2. V závěrečných minutách se FK Vodňany pokusil soupeře zatlačit. V 66. minutě přišel klíčový okamžik. Lukáš Moudrý se postavil k přímému kopu ze 30 metrů. Míč vyslal přímo na branku a trefil břevno, následně se míč odrazil na brankovou čáru. Míč doběhl Patrik Hrachovec a uklidil ho do branky 3:3. Ke konci hosté si vytvořili ještě jednu šanci. Matěj Polanský se šikovně uvolnil ve vápně, míč ještě nahrál Martinovi Kvapilovi a ten nekompromisně míč umístil do horní poloviny branky 3:4.

Utkání mělo poměrně slušnou kvalitu, remíza by byla spravedlivá. Tentokrát byli šťastnější hosté, na podzim tomu bylo naopak. V dalším utkání v sobotu 9.5.2015 od 10:00 hod. přivítáme Blatnou a bude to souboj o první místo.