Starší žáci U15 • Výhra s Hradištěm

17.03.2015 07:13

V posledním utkání zimního turnaje ve Strakonicích nás čekal tým Hradiště.

 

FK Vodňany –TJ Hradiště 6:1 (2:1)

Branky: Polanský 2, Funda z penalty, Kvapil, J. Moudrý, Hoffman,

Sestava FK Vodňany: Martin Boška – Josef Schwarz, Radim Funda, Patrik Fodor, Stanislav Želízko – Lukáš Moudrý, Jan Hoffman, Matěj Polanský, Václav Šabršula – Martin Kvapil, Josef Moudrý

Střídali: Karel Brousil, Štěpán Hubáček

 

Do utkání jsme vstoupili velmi aktivně. Hned v první minutě se na branku řítil osamocený Kvapil, ale místo střely poslal brankáři malou domu. O minutu později se snažil Kvapil chybu nahradit. Ve vápně našel osamoceného Josefa Moudrého, ale ten místo, aby potvrdil roli střelce, tak poslal slaboučkou střelu do náruče brankáře. Během prvních pěti minut jsme si vytvořili ještě pár příležitostí, ale naše nemohoucnost dát branku nakopla soupeře. Hráči z Hradiště vyrovnali hru ve středu hřiště a FK Vodňany se do šance již v úvodu nedostaly. Na to se nemohl dívat aktivně hrající Polanský. Po kombinaci ve středu hřiště se dostal ze střední vzdálenosti ke střela. Prudká střela se odrazila od pravé tyče a skončila v brance 1:0. Ve 20. minutě zahrozilo Hradiště, když se dostalo do prvního tlaku. Ten obrana odrazila, ale následná střela skončila pod břevnem brankáře Bošky 1:1. O chvíli později mohl strhnout vedení na Polanský, ale tentokrát trefil pouze tyč. A tak gól dal až z penalty v závěru prvního poločasu Radim Funda, který poslal brankáře na druhou stranu 2:1. Penalta se kopala za faul na unikajícího Hoffmana. V první půli jsme nepředvedli dobrý výkon, s výjimkou dvou střelců v prvním poločase, kteří byli velmi aktivní.

 

V přestávce jsme si řekli velmi důrazně, co děláme špatně. Hned v úvodu vystřelil Josef Moudrý a Martin Kvapil dorazil míč do branky 3:1. Následně se role proměnily. Kvapil pronikl do pokutového území, kde míč předložil Josefu Moudrému a ten se již nemýlil 4:1. Tvrdý direkt v první pětiminutovce dostalo Hradiště ještě jednou. Hráči předvedli kombinaci na jeden dotek. Míč putoval po ose Hoffman, Polanský, Schwarz, Moudrý L., Kvapil až opět k Hoffmanovi a ten se z vápna nemýlil 5:1. Soupeř byl otřesen. Hráči si vyzkoušeli různé posty, na kterých obvykle nehrají. V polovině poločasu se prosadil Matěj Polanský, který vypustil pumelici z hranice vápna. Ta zapadla do levé šibenice. Mezitím se otřela o břevno i levou tyč 6:1. Další šance jsme již nevyužili. V druhé půli se již hra zlepšila. Vzhledem k tomu, že v zimním turnaji jsme pouze jednou prohráli a soupeři také, tak nám výhra v posledním kole přinesla vítězství v celém zimním turnaji. Ten se konal na umělé trávě ve Strakonicích.

 

Konečná tabulka turnaje:

1. FK Vodňany                                 19:5                  12 bodů

2. Junior Strakonice U15                    16:9                  12 bodů

3. TJ Šumavan Vimperk                      15:9                  12 bodů

4. TJ Hradiště                                     4:16                  3 body

5. Junior Strakonice U 14                    5:16                   0 bodů

 

připravil: Jan Trnka