Starší žáci U15 • Žáci opět bez porážky

16.02.2015 13:11

Starší žáci U15 • Halová liga Týn n. Vlt.  |  SO 14.02.2015  |  09:00  |  Týn nad Vltavou, sportovní hala

Po prvních dvou kolech základní části dlouhodobého halového turnaje mělo mužstvo FK Vodňany U15 16 bodů a bylo na prvním místě. Přesto chtěly Vodňany potvrdit svojí dominanci v základní části a uhájit první místo.

FK Vodňany – TJ Dříteň 4:1

Branky: Hrachovec 2, Hoffman, Kašpar

Do prvního zápasu jsme již tradičně vstoupili ve vlažném tempu. Z počátku zápasu jsme byli nervózní a dělali chyby v rozehrávce i v přechodu do útoku. Postupně se hráči začali více koncentrovat na svůj výkon a především díky aktivnímu presinku jsme si vytvářeli gólové šance. Spousta z nich naši útočníci neproměnili, Martin Kvapil měl třikrát před sebou prázdnou branku, ale neprosadil se. Další hráči napodobili svého spoluhráče z útoku a gólové příležitosti neproměňovali. Prosadil se štírek Hrachovec, poté přidal svůj první gól na turnaji neúnavný Hoffman. Třetí gól jsme dali po standardní situaci, kdy útočník Kašpar měl před sebou prázdnou branku. Hosté hrozili především z nebezpečných protiútoků, ale nejmladší hráč brankář Jakub Daniel vystavil stopku všem hráčům Dřítně. Až se prosadil nejlepší střelec turnaje Josef Moudrý, který hraje také za Vodňany. První utkání se nám výkonem moc nepovedlo, nejlepším hráčem prvního utkání byl Jakub Daniel.

FK Vodňany – SK Vacov 14:1

Branky: Polanský 4, Hrachovec 2, Kvapil 2, Fodor 2x, Kašpar 2, Schwarz, Orság

V druhém zápase jsme plnili roli favorita. Již ve 4. minutě jsme vedli 4:0. Hráči hráli aktivně, soupeře presovali po celém hřišti a tak si vytvářeli spousty gólových situací, z nichž některé dokázali využít. Velmi aktivní byl Matěj Polanský, který vstřelil 4 góly v zápase a navíc připravil luxusní přihrávku, když krásnou kombinaci na jeden dotek prodloužil patičkou na Josefa Schwarze, který již skóroval do prázdné branky. V zápase se prosadili gólově téměř všichni hráči v poli. Pouze Radim Funda a Jan Hoffman gól v tomto zápase nedali, pro změnu si připsali nejvíce gólových přihrávek. Soupeř zaslouženě po naší chybné rozehrávce jednou skóroval, jelikož i přes naší výraznou převahu se snažil hrát až do konce zápasu.

FK Vodňany – TJ Lokomotiva České Budějovice 3:1

Branky: Funda, Fodor, Kvapil

V posledním utkání nás čekal nejtěžší soupeř. Z počátku byla hra trochu nervózní, na každé straně si hráči vytvořili gólové příležitosti, ale ani jednu z nich neproměnili. Až vystřelil ze střední vzdálenosti Radim Funda a míč umístil nechytatelně k pravé tyči. Gól nás uklidnil, začali jsme hrát více aktivně. Hráli jsme agresivně, ale bez faulů. Soupeř byl naší aktivitou zaskočen a my přidali druhý gól po střele Patrika Fodora. Následně jsme mohli přidat další gól, ale Fodor trefil pouze břevno. A tak soupeř využil nepsané fotbalové pravidlo. Nedáš, dostaneš a vstřelil kontaktní gól. Poté jsme vstřelili gól, který nebyl uznám. Chvíli poté přidal uklidňující gól Martin Kvapil. Lokomotiva mohla snížit, ale hráč Českých Budějovic trefil pouze tyč. V posledním utkání jsme zaslouženě zvítězili, i když závěr utkání byl značně nervózní nejen na hřišti, ale i v hledišti.

FK Vodňany: Jakub Daniel – Radim Funda, Patrik Fodor, Jan Hoffman, Josef Schwarz – Patrik Hrachovec, Matěj Polanský, Martin Kvapil, Miroslav Kašpar, Gustav Orság