Starší žáci U15 • Zimní turnaj ve Strakonicích

16.02.2015 21:32

FK Vodňany – TJ Šumavan Vimperk 5:1 (3:1)

Starší žáci U15 • Zimní liga Strakonice, 1. kolo  |  NE 15.02.2015  |  13:00  |  Strakonice, UMT

Branky: Hrachovec 3, Šabršula, J. Moudrý,

FK Vodňany: Martin Boška – Karel Brousil, Radim Funda, Patrik Fodor, Stanislav Želízko – Václav Šabršula, Jan Hoffman, Matěj Polanský, Martin Kvapil – Miroslav Kašpar, Josef Moudrý (Patrik Hrachovec)

Od prvních minut se hrál poměrně ofenzivní fotbal. Obě mužstva si vytvářela gólové příležitosti, ale brankáři byli pozorní.

Jako první otevřely skóre FK Vodňany v 17. minutě. Po pravé straně vhodil aut Brousil na Hrachovce, ten se šikovně uvolnil a poslal přesnou přihrávku na nabíhajícího Šabršulu, který míč nekompromisně uklidil pod víko 1:0. Už ve 20. minutě se podařilo Vimperku zaslouženě srovnat. Po rohovém kopu nastal závar před naší brankou, kdy míč se nepodařilo odkopnout. Toho využili hráči Vimperka a míč pohodlně uklidili do naší branky 1:1. Vyrovnávací branka naše hráče probudila a hned za tři minuty jsme si vzali vedení zpět. Aktivní Polanský vybojoval míč ve středu hřiště. Přihrávkou uvolnil Moudrého, který situaci ještě vyšperkoval na úplně volného Hrachovce, který už míč doklepl do prázdné branky 2:1. V závěru se nám podařilo skórovat ze standardní situace na 3:1. Svůj druhý gól dal Hrachovec.

Hned na začátku druhé půle mohl skórovat Vimperk, ale hráč Šumavanu trefil pouze tyč a tak se z následného protiútoku radovali hráči Vodňan. Štírek Hrachovec se uvolnil a jeho střelu si obrana Šumavanu srazila do vlastní branky 4:1. Stále se hrál pěkný fotbal, územní převahu měli hráči Vodňan, ale Šumavan se po celou dobu snažil hrát aktivní kombinační fotbal. V závěru upravil na konečných 5:1 Josef Moudrý.

Obě mužstva si vytvořila poměrně dosti brankových příležitostí, velmi dobře zachytal za Vodňany brankář Martin Boška. Výsledek pro Šumavan je poměrně krutý, ale vzhledem k tomu, že Vodňany měly výškovou a fyzickou převahu, i tak Vimperk odehrál velmi dobré utkání.