Trenér A mužstva o přípravě na jaro

27.02.2017 11:36

V závěrečné fázi přípravy na jarní část sezony jsou svěřenci Václava Hrachovce. V rozhovoru stručně zhodnotil podzim a prozradil, co očekává od jarní části soutěže a jaké změny prodělalo mužstvo přes zimu.

FK Vodňany skončily po podzimní části I. A třídy, skupiny A, na devátém místě se ziskem 16 bodů. Jak jste s tímto umístěním spokojen?
Podzim byl pro nás velkým zklamáním. Jak výsledkově, tak i herně se nedařilo a plány na atakování čela tabulky v průběhu první poloviny soutěže vzaly za své. Na místo toho jsme spíše v boji o zachránu. Ale to je fotbal, nevyrovnanou formou a nedostatkem hráčů kvůli zranění či pracovním povinnostem, s tím se jistě potýká každé mužstvo a my se musíme pokusit na jaře vylepšit náš herní projev a zabojovat o lepší umístění.

Který zápas na podzim byste vybral jako nejvydařenější a který naopak se vám vůbec nepovedl?
Vzhledem k výsledkům nemá příliš smysl hovořit o nějakých povedených zápasech. Zklamání asi největší nám přineslo utkání ve Vimperku, kde jsme po divokém průběhu obdrželi 2 červené karty a vážně se zranili tři hráči. Myslím, že to bylo zlomové utkání, které silně ovlivnilo další průběh podzimní části.

Koho byste za podzim pochválil za stabilně dobré výkony a kdo byl tahounem mužstva?
Pochválit musím naše dorostence, kteří nastupovali a pomáhali v A i B tymu. Patří jim poděkování za kvalitní výkony a věřím v jejich potenciál pro úspěšnou budoucnost vodňanské kopané.

Kdy mužstvo začalo se zimní přípravou a jaký je její průběh?
Zimní příprava pro muže A i B začala 19. ledna, trénujeme 4 krát týdně. Proběhlo úspěšně zimní soustředění v Putimi a naplánován je dostatek přípravných utkání včetně účasti na zimním turnaji ve Strakonicích.

Jaké máte plány a cíle pro jarní sezónu?
Chtěli bychom co nejdříve uhrát pár bodů pro jistotu záchrany a ve zbytku soutěže zlepšovat herní projev a pohybovat se ve středu tabulky bez stresu. Vylepšovat je určitě co a zimní příprava je intenzivní co do počtu tréninkových jednotek i utkání.

Budou na jaře nějaké změny v kádru?
Největší ztrátou je odchod kapitána Jaroslava Volmuta. Jako trenéra mě jeho odchod mrzí, zvlášť proto, že takto kvalitní hráč odchází do nižší soutěže. Nicméně, nemůžeme s tím nic dělat, přejeme mu hodně úspěchů a snad se jednou do vodňanské kopané vrátí, protože tak kvalitních hráčů je všude nedostatek. Dále odchází David Staněk, který byl u nás od jara, po dohodě, která zněla, že pokud ho někdo osloví, bude moci odejít. Roman Veselý odchází do Kestřan a z pracovních důvodů skončil u nás Jan Budín.
Co se týče příchodů, aktivně se zapojila brankářská vodňanská legenda Jirka Novák, který i přes svůj věk bude posilou. Jednáme o příchodu 2 až 3 hráčů, informovat budeme v nejbližší době. Dále se po zranění vracejí Jan Hajný a Jaroslav Raušer a v přípravě dokázali svým přístupem a kvalitou, že jsou pro mužstvo posilou.

Co byste chtěl na závěr vodňanským fanouškům vzkázat?
Chci pozvat vsechny fanoušky na naše zápasy ve všech kategoriích. Těšíme se na ně a budeme se snažit, abychom svými výkony odčinili nepříliš povedený podzim a budu rád, když budeme hrát atraktivní a zábavný fotbal, tak aby měli důvod navštěvovat náš areál pravidelně.