Třetí místo na domácím turnaji

07.08.2017 17:25

V sobotu se na hřišti v Bavorovské ulici uskutečnil 23. ročník Memoriálu Josefa Macha. Turnaj byl mimořádně bohatý na góly. Ve čtyřech zápasech padlo úctyhodných 26 branek!

VÝSLEDKY TURNAJE

FK Vodňany – SK Čtyři Dvory 5:5 (2:4), penalty 2:4
Branky: Malík, Kunc, Varyš, Hudák, Vrána – Maruška 2, Janeček 2, vlastní.

Utkání hrané na 2 x 35 minut se zvrhlo v desetigólovou přestřelku. Hosté vedli do přestávky již 4:2, domácí stačili po obrátce vyrovnat, Janeček opět vrátil Čtyřdvorským vedení, ale Vrána stanovil konečnou remízu. V penaltách se více dařilo Čt. Dvorům.

FK Tatran Prachatice – FK Protivín 3:5 (1:2)
Branky: Ryšánek, Juroš, Tesárek – Moravec 4, Zbyněk Vorel.

Protivín měl účast na turnaji jako generálku na novou sezonu a zásluhou střelecky disponovaného Jana Moravce vyhrál rozdílem dvou branek. Skóre otevřel Zbyněk Vorel, Tatran odpověděl Ryšánkem, ale pak sehrál hlavní roli Moravec a čistým hattrickem zvýšil na 1:4. Prachatice ještě dokázaly utkání zdramatizovat a zásahy Juroše a Tesárka snížily na minimální rozdíl, avšak poslední slovo patřilo opět Moravcovi, který se se čtyřmi góly stal nejlepším střelcem turnaje. 

O 3. MÍSTO
FK Vodňany – FK Tatran Prachatice 3:2 (1:1)
Branky: vlastní, Rauscher, Varyš – Kryvyi, Škopek.

Obě mužstva se střídala ve vedení. Prachatičtí po změně stran zvrátili stav na 1:2, ale domácí stačili po trefách Rauschera a Varyše výsledek otočit na vlastní stranu a zajistit si třetí místo.

FINÁLE
FK Protivín – SK Čtyři Dvory 3:0 (1:0)
Branky: Jar. Vorel 3.

Po Moravcovi sehrál v protivínském dresu další one man show kapitán Jaromír Vorel. Nejlepšího brankáře turnaje Patrika Sobolíka překonal ve finále (hrálo se 2 x 40 minut) třikrát a vystřílel Protivínu první místo. Svěřenci Martina Wohlgemutha se museli spojit s druhou příčkou.

INDIVIDUÁLNÍ OCENĚNÍ
Nejlepší střelec: Jan Moravec (Protivín)
Nejlepší brankař: Patrik Sobolík (Čtyři Dvory)
Nejlepší hráč: Jaroslav Rauscher (Vodňany)

(Zdroj: Jihočeský fotbal)