Strakonický deník • Rozhovor s trenérem mužů

30.03.2015 17:26

Chmury nebo pesimismus necítím

Vodňany se podle vyjádření trenéra Václava Hrachovce chtějí dál držet v popředí tabulky a hrát dobrý fotbal.
Z pátého místa, stále na dosah největších favoritů postupu, jdou do jarních bojů fotbalisté Vodňan. O útoku na postup trenér Václav Hrachovec nemluví, ale říká, že by se mu nebránil. Jestli se týmu povedlo zlepšit koncovku a vyladit formu, se podle něj uvidí až v mistrovských zápasech.

Před měsícem jste si v rozhovoru postěžoval, že tým hraje 
v přípravných zápasech špatně. Změnilo se to poté nějak? A má to nějaký vliv na vaše rozpoložení před startem jara?
Nic se nezměnilo, ale spíš to bylo jen takové povzdechnutí, že by to mohlo být lepší. Tragédii bych z toho nedělal. V trénincích kluci pracovali dobře, ale na zápasy jsme se nescházeli v ideálním složení. Nevyšla nám ani generálka se Štěkní, se kterou jsme remizovali 2:2. Uvidíme však až v mistrovských utkáních, jak na tom jsme. Chmury nebo pesimismus necítím.

Věříte, že ještě můžete zamíchat pořadím na špici tabulky 
a promluvit třeba i do bojů o prvenství?
Na vedoucí Katovice nyní ztrácíte sedm bodů.Chceme se nadále pohybovat v popředí tabulky a hrát dobrý fotbal, aby chodili diváci. Spíše se budeme připravovat na další ročník, kde bychom více zatlačili. Jinak zamíchat pořadím na čele můžeme určitě, doma to s námi budou mít všichni těžké.

A postup?
Nic nevzdáváme, ale v soutěži jsou týmy s lepšími kádry a jsou sehranější. Kdyby se nám třeba povedlo uspět v Lažišti ve třetím jarním kole, mohlo by to být ještě zajímavé. Pokud by postup přišel, nebránili bychom se mu. Postoupit mohou stále všechny týmy, které jsou před námi. Vedoucí Katovice sice ztratily Repu, ale mají zkušeného trenéra…

Jaké je tedy vaše resumé při hodnocení zimní přípravy?
Jsem spokojený, že byla dobrá tréninková docházka 
a že jsme prodělali soustředění. Zlepšili jsme fyzičku, herní stránka, s tou je to složitější. Kluci ale mají chuť, nálada je dobrá. A i přesto, že odešli někteří hráči, myslím, že jsme stejně silní.

Zvládli jste zapracovat na koncovce, jak jste chtěl?
Těžko říci, jestli se povedla zlepšit. Uvidíme v odvetách.

Povedlo se vám vyladit formu na jaro?
To vám povím až po utkání s Vimperkem. Momentálně to vypadá docela dobře, ale vše ukáží až mistrovská utkání.

Zdroj: Strakonický deník