Starší žáci U15 • hodnocení podzim 2014

10.01.2015 21:06

Jan Trnka hodnotí podzimní část sezóny 2014/2015 starších žáků Podzimní sezóna 2014 byla pro starší žáky FK Vodňany úspěšná.

Odehráli jsme deset mistrovských utkání. Získali jsme 27 bodů a se skórem 77:13 jsme na prvním místě v krajské soutěži 1.A. Prohráli jsme pouze domácí utkání s Pískem. Soupeř přijel s ligovými hráči a my hráli vyrovnané utkání, které jsme nakonec prohráli 1:2. (Je dobře, že si hráči vyzkoušeli hrát se silným soupeřem a sami dobře ví, že porážka patří k životu.) Ostatní utkání jsme vyhráli. Za zmínku stojí především šest vítězných utkání na hřištích soupeřů a dvě demolice, které jsme předvedli na domácím hřišti. Soupeři si dvakrát odvezli z Vodňan 17 gólů.

Tým starších žáků absolvoval v podzimní sezóně 58 tréninků.Trénovali jsme hlavně na areálu Blanice, na hlavním hřišti Bavorovská a v okolí Vodňan, kde jsme běhali a nabírali fyzickou kondici. V zimním období družstvo využívá na trénování tělocvičnu ZŠ Bavorovská a víceúčelovou halu ve Výstavní ulici.

Největší předností týmu je, že táhne za jeden provaz a tvoří opravdový TÝM. Hráči za sebe navzájem bojují a pomáhají si. To jim pomůže, jak ve fotbale a sportu obecně, tak hlavně v životě. Starší žáci FK Vodňany mají úzký kádr, takže tým je doplněn o mladší hráče. Další významné posily jsou z týmu Bavorova, Chelčic a Dřítně, kde funguje vzájemná spolupráce s okolními kluby. V zimní přípravě absolvuje tým dva turnaje. Jeden halový v Týně nad Vltavou. Zde již hráči odehráli vydařené první kolo (dvě výhry, jedna remíza, skóre 10:5). Poté venkovní turnaj ve Strakonicích.

Hráče na začátku února čeká jejich první zimní soustředění. Tým FK Vodňany jede na šest dní do Putimi, kde absolvuje pestré tréninky. Ty budou zaměřeny jak na fyzickou přípravu, tak i herní projev. Hráči se mohou těšit i na bazén, saunu, relaxační vanu a další vymoženosti 21. století. Závěrem bych chtěl poděkovat městu Vodňany, že podporuje mládežnický sport. V dnešní uspěchané době plné výpočetní techniky je dobře, že děti se ve Vodňanech věnují jakémukoli sportu. Nejen že platí ve zdravém těle, zdravý duch. Ale v kolektivním sportu si najdou přátele a kamarády na celý život.