Starší žáci U15 • Turnaj Týn n. Vlt., 1. kolo

03.01.2015 09:48

Starší žáci U15 • Halová liga Týn, 1. kolo  |  SO 03.01.2015  |  09:00  |  Týn nad Vltavou, sportovní hala

Turnaj starších žáků se hraje již tradičně v hale v Týně nad Vltavou. Turnaje se účastní deset týmů (FK Olympie Týn nad Vltavou, TJ Dříteň, SK Čtyři Dvory, TJ Šumavan Vimperk, SK Vacov, SK Rudolfov, TJ Hradiště, FK Protivín, TJ Lokomotiva České Budějovice a FK Vodňany). Hraje se každý s každým, kdy v základní části se hraje na tři kola. V každém kole odehraje jeden tým tři zápasy. Jeden zápas trvá 30 minut, hraje se na lajny, systémem 4+1. Postupuje pět nejlepších

FK Vodňany – SK Čtyři Dvory 5:1

Branky: Patrik Hrachovec, Dominik Linhart, Martin Kvapil, Lukáš Moudrý, Matěj Polanský

Do prvního utkání FK Vodňany vstoupily nervózně. Po chvilce se tým uklidnil a podařilo se mu vstřelit rychlé dva góly. Poté soupeř snížil ze standardní situace. V tu dobu tým podržel chytající Funda. Poté se již projevila dominance na hřišti, kdy Vodňany přidaly tři góly. Hráči si vytvořili hodně gólových příležitostí a výsledek je ještě milosrdný pro Sk Čtyři Dvory.

FK Vodňany – TJ Šumavan Vimperk 4:3

Branky: Patrik Hrachovec 2, Miroslav Kašpar, Matěj Polanský

Do druhého utkání jsme vstoupili již bez nervozity. Hráči věděli, že je čeká velmi silný soupeř. Hrálo se ve vysokém tempu. Vodňany se spoléhaly na velmi dobrou defenzivu a na rychlé protiútoky s velmi dobrou kombinací. Ve 20. minutě již byl stav 4:0 a na hřišti dominovalo jen jedno mužstvo. Poté si Fk Vodňany vstřelili dva vlastní góly a ze zápasu bylo drama. Kvapil a Linhart mohl zápas rozhodnout, ale svoje šance neproměnili a tak Vimperk ke konci snížil na 4:3. Závěrečný tlak Vodňany ustály a tak ve velmi kvalitním utkání zvítězily těsně 4:3. Nutno podotknout, že pokud by se ještě 5 minut hrálo, soupeř by pravděpodobně vyrovnal.

FK Vodňany – Olympie Týn nad Vltavou 1:1

Branka: Patrik Hrachovec

Do posledního utkání jsme vstoupili jako favorité. Hráči byli upozorněni, aby utkání nepodcenili. Hned ze začátku utkání jsme vstřelili rychlý gól. Poté tempo hry upadlo, přesto jsme si po chybách domácích vytvářeli gólové příležitosti, které jsme ale neproměnili. Především Matěj Polanský měl dvě 100% příležitosti, které neproměnil. Velké problémy při zakončení nám dělal domácí brankář, který budil respekt svojí postavou. Domácí se v závěru vrhli do útoku, ale brankář Funda tým několikrát podržel. Dvě minuty před koncem se již domácí dočkali, kdy naši útočníci propadli na půlce hřiště a tečovanou střelou domácí překonali brankáře Fundu. Zápas skončil spravedlivou remízou.

FK Vodňany: Radim Funda - Lukáš Moudrý, Richard Šimoník, Patrik Fodor, Josef Schwarz, Jan Hoffman - Patrik Hrachovec, Miroslav Kašpar, Martin Kvapil, Dominik Linhart, Matěj Polanský

Do turnaje jsme vstoupili dobře, kdy jsme podstatnou část hry, diktovali tempo, které bylo na vysoké úrovni. Hráli jsme kombinační fotbal. Vytvářeli jsme si poměrně dost gólových příležitostí, ale v zakončení jsme již úspěšný nebyli. Poslední utkání jsme částečně podcenili, tempo hry již nebylo na vysoké úrovni a zápas se nám nepovedl. Přesto můžeme být spokojení. Do tabulky si připíšeme 7 bodů a skóre 10:5.

Jan Trnka