Starší žáci U15 • Turnaj Týn n. Vlt., 2. kolo

24.01.2015 16:22

Starší žáci U15 • Halová liga Týn, 2. kolo  |  SO 24.01.2015  |  09:00  |  Týn nad Vltavou, sportovní hala

V prvním kole uspěl tým SK Rudolfov, který vyhrál všechny utkání a měl v tabulce 9 bodů. Na druhém místě byly FK Vodňany se 7 body, na třetí příčce potom TJ Šumavan Vimperk.

V tabulce střelců byl na prvním místě po 1. kole hráč Perný z SK Rudolfov s 5 góly. Na druhém místě potom Patrik Hrachovec z FK Vodňany se 4 góly.

FK Vodňany – FK Protivín 3:0

Branky: Patrik Fodor, Gustav Orság, Radim Funda

Do utkání FK Vodňany vstoupily velmi rozpačitě. Začátek byl velmi opatrný. Přesto si Vodňany vytvořily územní převahu. První gólové šance měl na noze Matěj Polanský a Martin Kvapil, ale oba neuspěli. Prosadil se až kapitán Patrik Fodor, který vystřelil ze střední vzdálenosti. V polovině utkání si FK Vodňany vytvořily tlak, který korunoval gólem Gustav Orság. V poslední části utkání přidal gól obránce Funda. Po celé utkání jsme byli lepší a zaslouženě jsme vyhráli. Nicméně výkon byl velmi ospalý a utkání se nám nepovedlo.

FK Vodňany – SK Rudolfov 6:2

Branky: Patrik Hrachovec 3x, Matěj Polanský 2, Patrik Fodor

V druhém utkání FK Vodňany dle předpokladů čekal soupeř nejtěžší, na prvním místě hrající SK Rudolfov. Hráči byli upozorněni na kvalitu soupeře a i na špatný výkon z prvního utkání. Do utkání Vodňany vstoupily velmi aktivně, kdy si vytvořily velký tlak. Hráči hráli velmi důrazně, soupeř byl pod tlakem. Hned na začátku proměnil aktivní Matěj Polanský svoje dvě příležitosti a vedli jsme 2:0. Soupeř byl překvapen aktivním napadáním a FK Vodňany si vytvářely další šance. Dvě z nich proměnil štírek Hrachovec a vedli jsme už 4:0. V té době Rudolfov částečně korigoval stav na 4:1. Odpověď přišla ihned, když se ze střední vzdálenosti prosadil obránce Fodor. SK Rudolfov v závěru snížil na 5:2 po sporném gólu rukou, ale FK Vodňany měly poslední slovo, když odpověděl třetím gólem v zápase Patrik Hrachovec. V tomto utkání jsme předvedli nejlepší výkon na turnaji. Hráli jsme velmi aktivně, drželi jsme většinu času míč, předváděli jsme kombinační hru s rychlým přechodem do útoku. Ale hlavně jsme hráli důrazně po ztrátě míče, ale bez faulů. Nasazení bylo na vysoké úrovni, vůbec se nedalo srovnat s prvním zápasem.

FK Vodňany – TJ Hradiště 6:1

Branky: Martin Kvapil 2, Matěj Polanský, Josef Schwarz, Radim Funda, Gustav Orság

V posledním utkání FK Vodňany hrály s TJ Hradištěm. To vstoupilo do utkání aktivně a Vodňany poprvé na turnaji prohrávaly. Soupeř hrál velmi dobře. Zdobila ho velmi dobrá obrana a rychlý přechod do útoku. Dlouho se naši hráči nemohli prosadit. V půlce utkání se dvakrát prosadil Martin Kvapil a otočil stav na stranu Vodňan. Hra byla stále vyrovnaná. Ale hrálo se v poměrně vysokém tempu, takže Vodňany si získávaly převahu, jelikož Hradiště přestalo stíhat nastavené tempo hry. Díky tomu se prosadil gólem Matěj Polanský. Ve 20. minutě předvedla celá čtveřice nejhezčí akci zápasu. Míč putoval po ose Jan Hoffman, Martin Kvapil, Miroslav Kašpar až k volnému Josefu Schwarzovi, který míč pohodlně zasunul do prázdné brány. Celá akce trvala necelých pět vteřin. Míč putoval přes celou osu hřiště na jeden dotek a hráči doslova vyšachovali obranu Hradiště. Další gól přidal bombou pod víko Radim Funda. V závěrečných vteřinách dal k.o. dobře hrajícímu Hradišti Gustav Orság a zápas jsme vyhráli 6:1.

FK Vodňany: Ondřej Žejdlík – Radim Funda, Patrik Fodor, Josef Schwarz, Jan Hoffman – Patrik Hrachovec, Miroslav Kašpar, Matrin Kvapil, Gustav Orság, Matěj Polanský

V druhém kole jsme získali plných 9 bodů se skórem 15:3. Především dva závěrečné zápasy se nám povedly. V tabulce základní části jsme první se ziskem 16 bodů se skórem 25:8. V posledním kole nás v sobotu 14.2.2015 čekají tito soupeři: TJ Dříteň, SK Vacov a TJ Lokomotiva České Budějovice.

Střelci FK Vodňany po 2. kole: Patrik Hrachovec 7, Matěj Polanský 5, Martin Kvapil 3, Patrik Fodor 2, Radim Funda 2, Gustav Orság 2, Lukáš Moudrý, Miroslav Kašpar, Dominik Linhart, Josef Schwarz.

Góly jsou kořením fotbalu. Ale dobrá defenzivní činnost, přihrávka, chycená střela a další fotbalové dovednosti se již těžko měří, přesto jsou stejně důležité jako právě oslavované góly.

Jan Trnka